loading...
Издвајамо Србија

ВЕДРАНА РУДАН ЗАПАЛИЛА БАЛКАН: Хрватска је колонија ЕУ и НАТО база а и СРБИЈА ће то постати, чувајте се СРБИ!

У Србији људи стварно читају за разлику од Хрватске где се по сајмовима књига углавном шетају и купују сликовнице, казала је данас Тањугу хрватска списатељица Ведрана Рудан пре потписивања својих књига на београдском сајму књига.

Она је истакла да је у Београду затекла књижаре које су отворене недељом.

„Та места су пуна људи, за разлику од Хрватске где су књижаре позатваране, издавачи пропали а од литературе се купују јефтини крими романи. У Србији људи поштују образовање“, казала је Рудан.

За њу не постоје одредбе као што је „балкански мачо трип“, јер ми не треба да мислимо о себи лоше само зато што нам је неко рекао да смо дивљаци.

„Према најновијим истраживањима највећи број пребијених и штићених жена налази се у Шведској. Наравно то наши медији слабо преносе јер су неазинтересовани за реалну слику света ван нашег дворишта. Дакле пљувати по Балканцима је неморално. Истраживачи у Шведској ту појаву објашњавају великим бројем еманципованих жена које не признају 2000 година стар фолклор у којем су мушкарци власници жена. Велика је то промена за мушкарце у Шведској јер више нису власници жена“, рекла је Рудан.

Позната списатељица истиче да политичке елите у Србији и Хрватској бира Америка.

„Народ не бира елите. Шта нам Америка понуди ми то бирамо. Зато најбољи међу нама и нису део политичких елита. Хрватску председници Колинду Грабар Китаровић нисам бирала ја него НАТО. Срби и Хрвати су у свађи када то Америци одговара и то је тако. Хрватска је формално колонија ЕУ и база НАТО, а и Србија ће то постати“, рекла је Рудан.

Она напомиње да је људи у Хрватској ништа нису учинили око борбе са банкама због кредита у швајцарским францима.

„Суд јесте пресудио у њихову корист, али то је све политичка игра. Био је то Милановићев рез јер је мислио да ће тако добити изборе. Све те банке су нас пљачкале осам година и ја сам имала кредит у швајцарским францима. Зоран Милановић није добио изборе, јер је Америка то желела. Сада ће да саветује (Хашима) Тачија за силне новце“, казала је Рудан.

 

Извор: Танјуг

loading...