Издвајамо Србија

ВУЛИН: Референдум у Мађарској неће ништа променити

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Каква год била одлука референдума у Мађарској, ништа се неће променити у односима Србије и Мађарске нити у односима са Европском унијом о могрантској кризи, оценио је данас министар за рад, запошљавање, борачку и соцјалну политику Александар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је приметио да се политика квота и до сада није примењивала и да скоро ни један мигрант није био распоређен на територији ЕУ у складу са том политиком.

– Што се нас тиче ништа се битно неће променити. ЕУ није у стању да формулише јединствену политику и свака од земаља се изгледа понаша како мисли да треба у складу са сопстевним интересима – рекао је Вулин новинарима у Јајинцима.

Како је истакао, то је оно што представља проблем, а не референдум у Мађарској.

– Србија ће наставити да се понаша на исти начин. Бранићемо своју територију. Можда неким промењеним законским решењима олакшамо себи борбу са последицама мигрантске кризе. Док се не успостави јединствено решење свака земља ће се борити сама за себе – рекао је Вулин.Према његовим речима, још увек се не разматра предлог ојачавања границе на неким местима, али је навео да ће се сигурно радити на променама законске регулативе која ће бити прилагођена времену у којем се налазимо.

Вулин је исатакао да, по његовом мишљењу, одлуке о одобравању или одбијању азила треба да буду убрзане.

Извор:Танјуг