loading...
Издвајамо Свет

ЗА 24 ЧАСА УБИЛИ 15 ЦИВИЛА: Терористи вишеструко појачали бомбардовање Алепа!

Терористи су вишеструко повећали гранатирање стамбених области Алепа, 15 цивила је убијено, а више од 150 рањено, саопштио је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији.

Према војним подацима, само за последњи дан на град је испаљено више од 100 граната.

„У протеклих 24 часа у Алепу је убијено 15 цивила, а више од 150 је задобило је повреде различитог степена. Углавном су у питању ране од гелера у ногу, руку и стомак“, навели су у Центру.

Јуче је гранатирано осам области Алепа. Борци користе плинске боце, бомбе, бомбе домаће производње и ненавођене гранате. Терористи покушавају да нанесу што већу штету школама, болницама и социјалним установама. „Погинула су ми деца, син и ћерка од 15 и 20 година. Када је мина експлодирала они су се од страха загрлили и заједно погинули“, рекла је плачући жена на болничком колицима.

Централна болница у Алепу је препуњена. Све операционе сале су заузете, на интензивној нези нема места. Међутим, лекари кажу да у болници има довољно лекова и санитетског материјала и да су спремни да помогну свим жртвама. „Граната је пала на нашу кућу, кућа је изгорела, све је уништено. Мој син је у експлозији изгубио ногу и тренутно не знам где је. Од куће није ништа остало. Терористи користе неку моћну врсту ракета, али ми ћемо ипак победити и ускоро се ослободити“, рекао је старац са крвавим лицем у градској болници.

Јуче су терористи гранатирали и основну школу у Алепу. У нападу су погинула три ученика, а девет је рањено.

Извор: rs.sputniknews.com

loading...