Издвајамо Свет

Амерички војни хакери упали у „командни систем Кремља“?

Амерички „војни хакери“ упали су у енергосистем, телекомуникационе мреже и „командни систем Кремља“, учинивши их рањивим за нападе тајног америчког сајбер оружја, пренела је телевизија NBC News, позивајући се на речи анонимног чиновника обавештајне службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Амерички војни хакери су упали у електронски систем Русије, телекомуникационе системе и ‘командни систем Кремља’, учинивши их рањивим за тајно америчко сајбер оружје у случају да Сједињене Државе буду сматрале неопходним да га искористе, сведоче високопостављени чиновник обавештајне службе и супер тајна документа, до којих је NBC News имао доступ“, наводи се у прилогу телевизије.

Телевизија је саопштила и да ће „сајбер оружје бити искоришћено само у маловероватном случају, ако на САД буде изведен значајнији напад“.

„Званична лица САД настављају да изражавају забринутост коришћењем Русије својих сајбер могућности како би покушала да наруши одржавање председничких избора следеће недеље. Званична лица у обавештајној служби САД не очекјују да Русија нападне критички важну инфраструктуру — то, по мишљењу многих представља ратна дејства, али они очекују тзв. сајбер преваре, укључујући објављивање лажних докумената и повећање лажних налога на друштвеним мрежама, усмерених на ширење дезинформација“, саопштила је телевизија.

Извор:rs.sputniknews.com