Издвајамо Свет

АСАНЖ: Клинтонови и ИСИС финансирани истим новцем! (ВИДЕО)

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж оптужио је демократску кандидаткињу за председника САД Хилари Клинтон да се финансира истим новцем којим се финансира и Исламска држава, и оценио да њеном републиканском противкандидату Доналду Трампу неће бити дозвољено да победи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Асанж је у интервјуу за „Раша тудеј“, који ће у целости бити емитован у суботу, рекао да Клинтонова заварава Американце кад је реч о истинском домашају подршке америчких савезника са Блиског истока Исламској држави.

У мејлу из 2014. који је Асанжов Викиликс објавио прошлог месеца, Хилари Клинтон, која је била државна секретарка до 2013, позива Џона Подесту, тадашњег саветника Барака Обаме, да „изврши притисак“ на Катар и Саудијску Арабију, „које пружају тајну финансијску и логистичку подршку Исламској држави и другим радикалним сунитским групама“.

„Мислим да је то најзначајнији мејл у целој колекцији“, истакао је Асанж, додавши да „сви озбиљни аналитичари знају, па чак се и америчка влада са тим слаже, да неке саудијске фигуре подржавају и финансирају Исламску државу“.

Одувек је, наставља Асанж, била варка да поједини „отпаднички“ принчеви троше своје приходе од нафте како желе, али да влада то не одобрава.

„Међутим, у овом мејлу се каже да Исламску државу финансирају владе Саудијске Арабије и Катара“, указује он.

Асанж наводи и да је, у време када је Клинтонова била државна секретарка, постигнут највећи споразум у оружју у свету, и то са Саудијском Арабијом, вредан више од 80 милијарди долара, те да је, за време њеног мандата, укупан извоз оружја из САД удвостручен у доларској вредности.

Последица тога је, каже он, да је озлоглашена џихадистичка група створена у великој мери уз помоћ новца људи који дају новац и Фондацији Клинтон.

Асанж је у интерјуу за РТ, такође, одбацио могућност да Трамп победи на председничким изборима 8. новембра што, како каже, уопште не мора има везе са његовим рејтингом међу бирачима.

„Према мојим анализама, Трампу вероватно неће бити дозвољено да победи. Зашто то кажем? Зато што естаблишмент није на његовој страни. Нико из естаблишмента, осим можда протестаната, ако се они уопште могу назвати естаблишментом“, закључује Асанж.

Према његовим речима, банке, обавештајни кругови, војне компаније, страни новац – све то је иза Хилари Клинтон, као и медији, медијски власници и новинари.

Асанж је, у изводу из интервјуа који је РТ јуче објавио, демантовао тврдње Демократске партије и кандидата на изборима у САД Хилари Клинтон да иза објављивања њених спорних мејлова стоји руска влада и рекао да у табору демократа постоји хистерија да је Русија за све одговорна.

Извор:Танјуг/ ИН4С