Издвајамо Србија

АТЕНТАТ СПРЕМАЛА ЦРНОГОРСКА МАФИЈА: Оружје припада которском клану!

У дану када је откривено оружје, близу куће Вучића у Јајинцима, регистровано је кретање људи блиских опасном которском клану. „Рено“ који је пронађен на Новом Београду имао црногорске таблице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу 97 „безбедносно интересантних“ особа, које су се у дану када је пронађено оружје кретале у близини породичне куће премијера Александра Вучића су и људи блиски Игору Дедовићу (40), једном од вођа „шкаљарског клана“ из Котора, за којим је Црна Гора расписала потерницу – преносе „Новости“.

Како преносе извори, њихово кретање регистровале су базне станице мобилне телефоније у Јајинцима и околини, а присуство особа са оваквом „репутацијом“ могло би да значи да „зоља“, бомбе и муниција нису случајно остављени на свега стотинак метара од дома Вучића.

Осим тога, украдени аутомобил „рено меган“ пун оружја, који је прексиноћ пронађен у гаражи на Новом Београду, а у суботу по подне је виђен у близини породичне куће премијера Александра Вучића, имао је црногорске таблице, које су касније замењене српским.

Кретање овог возила од Јајинаца до Новог Београда, реконструисано је уз помоћ снимака са јавних камера, после чега је уследио и претрес у више гаража у Гандијевој и Улици Јурија Гагарина.

Ово возило са смртоносним товаром: ТНТ експлозивом, механизмом за његово активирање, хеклером, револвером и муницијом послато је на вештачење и претрагу отисака и ДНК материјала. Испитиваће се и да ли је ово наоружање коришћено раније. Резултати би могли да баце ново светло на овај случај, који већ данима потреса целу државу.

Догађаји у среду – дојава о бомби у згради „Ер Србија“, која се налази у насељу Белвил, где је наводно и премијеров стан – додатно су закомпликовали безбедносну кризу у Србији.

Премијер Вучић у среду није дошао у свој кабинет у Немањиној и отказао је све састанке. У његовом кабинету, нису знали да кажу да ли је реч о неким изненадним државним пословима или Вучићево одсуство има било какве везе са откривањем оружја и сазнањем из истраге које је изнео министар унутрашњих послова Небојша Стефановић да се Вучић боји да је мета атентата био његов брат Андреј.

Он је поново враћен у фокус јавности, после лажне афере о фалсификовању личне карте, којом је основана фантомска фирма „Асомакум“, а за коју се касније испоставило да је била исфабрикована и срачуната на дискредитацију Андреја, а пре свега премијера.

Потом је уследио инцидент за време геј параде 2014. године, када га је Жандармерија претукла, па медијске спекулације о наводном преотимању власништва над ресторанима по Београду, које је Александар Вучић у више наврата јавно демантовао.

Министар Стефановић рекао је да све безбедносне службе, које су радиле психолошки профил браће Вучић, могу да потврде да они имају само једну слабу тачку – један другог.

Данас је на све ове теме, и о угрожавању безбедности премијера и његове породице, у Народној скупштини требало да говоре директори безбедносних агенција. Ипак, шеф Одбора за контролу служби безбедности, Игор Бечић, одложио је састанак.

“Проценио сам да је потребно дати више времена безбедносним службама за комплетан извештај о угрожавању безбедности премијера и његове породице.“, образложио је Бечић.

Група позната као „шкаљарска“, осим кријумчарења наркотика, доводи се у везу и са најтежим кривичним делима, убиствима и покушајима убиства у Црној Гори и Србији, сазнајемо у нашим обавештајним службама. У ове две земље имају блиске сараднике, особе задужене за обезбеђење, бројне послове и некретнине.

Извор: Вечерње Новости