Издвајамо Регион

БИЉАНА ПЛАВШИЋ: „Алија је крвник коме се журило у рат!“

Биљана Плавшић (Фото: Јутјуб)

Бивша предсједница Републике Српске Биљана Плавшић каже да изјава лидера СББ-а Фахрудина Радончића да иза убиства српског свата стоји СДА није ништа ново, нагласивши да се Алији Изетбеговићу журило да почне рат, те да убица српског свата Рамиз Делалић Ћело ништа није радио без његове дозволе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Већ се и прије тога осјетило да се нешто дешава у БиХ, једна напета ситуација. Очито је било да је Алија Изетбеговић тражио повод за рат“, рекла је Плавшићева, подсјетивши да је Рамиз Делалић Ћело ухапсио њеног брата и снаху, као и академика Милорада Екмечића и одвео у свој приватни затвор.

Плавшићева је навела да Радончићево свједочење није никакво откриће и да је убиство српског свата извршио човјек по Изетбеговићевом налогу, односно да је Рамиз Делалић Ћело био његова „десна рука“.

„Ко је наредио да ми се снаха и брат ухапсе? Какве су они везе имали са политиком СДС-а? Никакве. Није Рамизу Делалићу пало на памет – хајде да ја њих хапсим. Него му је наређено да то уради. Он је био извршилац“, навела је Плавшићева.

Она је испричала да јој је у два сата ноћу Ћело телефоном јавио да се њен брат и снаха налазе у његовом приватном затвору, као и академик Милорад Екмечић, за кога је Ћело рекао „онај луди професор“.

Извор:Прессрс.ба/Ало