Издвајамо Свет

БИВШИ ШЕФ ЦИА ЗА БАЛКАН СТИВЕН МАЈЕР: ЕУ и Хашим Тачи знају да ће Вучић за ЕУ жртвовати Косово!

Бивши заменик директора ЦИА за Балкан Стивен Мајер изјавио је за НИН да Србија не мора да бира између Истока и Запада кад може да изабере оба и да би председник Владе Србије Александар Вучић можда требало поново да размотри да ли је чланство Србије у Европској унији (ЕУ) мудар пут, јер је та организација у озбиљним проблемима.

Пре две године, подсетио је он, саветовао сам српској влади да не потписује Бриселски споразум, јер сам сматрао да тим путем може само да изгуби.

“То се дешава. ЕУ и Хашим Тачи знају да Вучић толико јако жели да буде део ЕУ да ће за тај циљ жртвовати Косово”, рекао је Мајер, који сматра да је можда време да се предахне од бриселског дијалога са Приштином чак иако би то значило паузу у преговорима са ЕУ.

“Вучић је веома паметан, мудар и посвећен. Може бити добар ако се ослободи страха од ЕУ, Американаца и Руса”, рекао је Мајер.

Мајер истиче и да ЕУ не ужива у сазнању да Србија не жели да уведе санкције Русији, а Вучић је у праву када каже да то није у интересу Србије, која има веома важне везе са Русијом.

Извор: Фонет