Издвајамо Србија

БРАЋА СТИГЛА СА ТРИ „ИЉУШИНА“: Руси слетели на Батајницу!

Три војно-транспортна руска авиона „Иљушин“ са 212 припадника руске војске долетела су на батајнички аеродром због учешћа у војним вежбама „Словенско братство 2016“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заједно са руском војском дошло је и 56 припадника Оружаних снага Републике Белорусије, а на вежбама ће учествовати и 450 припадника српске војске.

Поред људства, Русија је у Србију допремила и три оклопна возила „Бе-Ем-Де 2“, мала беспилотна извиђачка летелица „Тахион“, као и четири квада.

Како је раније најављено, вежбе ће бити одржане од 3. до 9. новембра на аеродромима и полигонима Војске Србије, са циљем да се унапреде оперативне способности за решавање тактичких и ватрених задатака за извођење противтерористичке операције у мултинационалном окружењу.

Током вежби биће приказано извршење падобранског и хеликоптерског десанта, десантирање борбених оклопних возила, обезбеђење десантне просторије, извршење марша, заузимање линије блокаде, извршење напада на терористичку базу, извиђање побуњеничких положаја употребом беспилотних летелица, као и артиљеријска припрема напада, ваздухопловна ватрена подршка напада, санитетска евакуација, дејство на отето возило и уништење експлозивне направе.

Вежбе ће се изводити паралелно на аутоматизованом стрелишту „Орешац“, на полигону „Пасуљанске ливаде“, као и аеродромима „Ковин“ и „Батајница“.

У Србију је допутовао и Ансамбл ваздушно-десантне војске Оружаних снага Руске Федерације, који ће са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржати заједничке концерте у Нишу, за припаднике Војске Србије и грађанство 6. новембра са почетком у 19 часова, и за учеснике вежби у Панчеву 13. новембра.

Иначе, прве војне вежбе „Словенско братство“ одржане су прошле године у близини Новоросијска.

Извор: rs.sputniknews.com