Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! ВОЈНИ СИНДИКАТ: Министарство запослене тера у касарне уочи протеста!

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

На захтев Војног синдиката Србије да се основица за плате усклади са законским минимумом, министар одбране је саопштио – да пара нема, каса је празна, наводи се у саопштењу за јавност Војног синдиката Србије. Куриозитет је да је Министарство одбране ипак изнашло начин да унапреди социјално-економски статус и нахрани гладну Војску и то на изузетно интересантан начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У циљу спречавања запослених да учествују на протесту испред зграде Министарства одбране 27. новембра у пет до дванаест, Министарство одбране је одлучило да што већи број запослених натера на рад у дане викенда, те да их стави у „касарнске“ услове рада или целодневни боравак у касарни, речено свима разумљивим речником. Али колико то кошта? Сваком запосленом Министарство одбране обезбедиће исхрану у вредности од око 530 динара и дневницу за рад на терену у вредности од 800 динара. Наведено износи укупно око 1130 динара дневно по сваком лицу коме Министарство одбране спречава долазак на протест, ако се сума од 1130 динара помножи са 2 дана викенда, па пута број запослених који ће на овај начин бити спречени да присуствују, цифра је астрономска и иста ће бити исплаћена од новца кога како нас уверавају –  нема”, наводи се у саопштењу.

Војни синдикат Србије ће почети са подношењем кривичних  пријава против свих лица која су вршила опструкцију протеста. Такође обавестићемо и Европску комисију за људска права и све релевантне међународне институције. „Протест нико не може спречити”, истиче Војни синдикат Србије.

 

Извор: Политика.рс