Издвајамо Србија

ЧАНАК ВРХУНСКИ ПРОЛУПАО! Председника Николића назвао велеиздајником и руским квислингом?!

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак назвао је председника Србије Томислава Николића велеиздајником и руским квислингом?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Чанак је реаговао на интервју који је председник Николић дао ТВ Ал Џазира, уз констатацију да његова ЛСВ „са гнушањем одбацује увреде које је, због свог политичког екстремизма и огромне неукости, још једном демонстрирао одлазећи председник Србије, који је поново показао да се није дистанцирао од своје мрачне радикалске прошлости“.

– Ставом о Црној Гори, Николић је тешко увредио суседну и пријатељску државу и још једном показао да би његов поновни избор био фаталан и по Србију и по мир у региону. Својим лажним и тенденциозним тумачењима историје Црне Горе, који немају ништа са стварном и реалном историјом, Николић је нескривено показао претензију и дао повод за даљу дестабилизацију суседне државе – навео је Чанак, који је додао:

– Оно што посебно забрињава јесте да се Николић и овај пут ставио насупрот Влади Србије и интереса наше државе, заступајући интересе режима у Русији. У кривичном праву за поступке Томислава Николића нема друге дефиниције осим – велеиздаје.

Чанак је даље казао да је „данашњи инцидент и нарушавање добросуседских односа са Црном Гором које Томислав Николић изазива“, наводно, поука да се предстојећим председничким изборима мора приступити са много више одговорности него до сада.

– Политичка алтернатива одлазећем Николићу, који је изгубио последње остатке кредибилитета да би могао бити поново изабран, не може бити још један руски квислинг – само млађи и агресивнији – изјавио је Чанак, али није појаснио на кога се односи појам „млађи и агресивнији“.

Извор:Информер.рс