Издвајамо Србија

ЧЛАНОВИ ОПОЗИЦИЈЕ ИЗАЗИВАЈУ ХАОС У СКУПШТИНИ И ПОЛИТИЧКУ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ

Председник Административног одбора Александар Мартиновић (СНС) оптужио је данас посланике опозиције да у недостатку аргумената желе да изазову хаос у скупштини, а у ширем контексту политичку дестабилизацију и нагласио да СНС то неће допустити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

БЕОГРАД – Председник Административног одбора Александар Мартиновић (СНС) оптужио је данас посланике опозиције да у недостатку аргумената желе да изазову хаос у скупштини, а у ширем контексту политичку дестабилизацију и нагласио да СНС то неће допустити.

“Жалосно је што се ово дешава. Кривица није на СНС, кривица није на члановим одбора СПС, кривица је на онима који у недостатку аргумената покушавају претњама да изазову хаос у скупштини и у ширем контексту политичку дестабилизацију”, рекао је Мартиновић новинарима, после седнице Административног одбора, наглашавајући да СНС то неће допустити.

Коментаришући данашњу седницу Административног одбора на којој су кажњени посланици опозиције и нико није добио реч, Мартиновић је рекао да су “они који су направили инцидент и нанели штету држави на седници Одбора за европске интеграције, покушали то исто да ураде на седници Административног одбора, и да он то није могао да дозволи”.

“Из опозиције се јављају за реч тако што вичу на председника одбора, тако што му псују мајку, тако што му прете батинама, њему и другим члановима одбора из редова СНС”, рекао је Мартиновић и додао да је једно демократска дискусија и изношење аргумената, а друго је вређање, псовање и претње физичким насиљем.

Одговарајући на оптужбе опозиције да им није дао реч, Мартиновић тврди да се они нису пријавили електронским путем, него су почели да устају, да вређају, а неки су чак претили да ће он као председник Административног одбора да добије батине.

“Тако да то није јављање за реч. Такво јављање за реч Пословником није предвиђено”, рекао је Мартиновић.

Коментаришући конференцију опозиције, Мартиновић је рекао да представнике ДС, ЂБ, Двери, СРС и ЛСВ спаја покушај да уруше кредибилитет и достојанство скупштине, и да се унесе немир међу грађане Србије.

“Да се изврши потпуна политичка дестабилизација државе“, сматра Мартиновић и додаје да те странке опозиције спаја и “огромна количина мржње и нетрпељивости према СНС и Влади Србије”.

Очигледно је, каже Мартиновић, да су за неке од њих почели већ председнички избори, односно кампања за изборе и да мисле да ће гласове народа прикупити тако што ће у у скупштини да спроводе политичко насиље.

На питање када ће бити одржана нова седница Административног одбора, Мартиновић је одговорио да ће се то догодити када буде било довољно тачака да се о њима одлучује.

Посланица СПС Стефана Миладиновић каже да је за ту партију неприхватљиво такво понашање једног дела опозиције.

“Сведоци смо да уназад недељама један део опозиције у раду учествује фабриковањем фарси не би ли добио политичке поене. И ова седница је доказ да један део опозиције заиста не жели да учествује у раду, да се придржава Пословника и непримерено се понаша. То је за нас неприхватљиво. Ми ћемо свакако, уз наше колалиционе партнере, бранити институцију”, рекла је Миладиновић.

 

Извор: Танјуг