Србија

Да ли Вучић уводи Србију у НАТО?! Двери забринуте!

Нато-Србија (фото:пиззап)

Посланичка група Двери поднела је Захтев да се одржи посебна седница парламента на тему “Однос Србије и НАТО”, саопштио је данас тај покрет.

Loading...

Како се у саопштењу наводи на тој седници би премијер Александар Вучић поднео извештај о чему је све разговарао са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и са представницима Северноатлантског савета и шта им је све обећао.

“Двери су озбиљно забринуте да Вучић прави снажан заокрет ка Западу и да уводи Србију у НАТО”, наводи се у саопштењу у којем упозоравају премијера да је Србија војно неутрална и да не сме да прави даље кораке ка приближавању НАТО-у, “који би могли да доведу нашу државу у сукоб са Руском Федерацијом”.

Сматрају да је након потписавања ИПАП споразума, који представља највиши облик сарадње Србије и НАТО-а, остао још само улазак у ову организацију.

Двери замерају премијеру што је захвалио Столтенбергу на томе што је “изразио жаљење због цивилних невиних жртава НАТО кампање” уз оцену да то није била хуманитарна интервенција већ НАТО агресија на суверену земљу изведена уз кршење међународног права.

“То је био злочин против мира и човечности, због којег злочинци треба да заврше на оптуженичкој клупи” кажу Двери и подсећају “да Србија има право да тужи НАТО и да тражи одштету”.

 

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...