Србија

Дачић нови кандидат за председника?Све већи притисци СПС!

loading...

Предстојећи председнички избори задају главобољу лидеру СПС-а и шефу српске дипломатије Ивици Дачићу, који је у процепу између партијских и државних жеља, јер га поједини страначки функционери буквално терају да се кандидује на изборима и говоре му да странка мора имати свог кандидата.

Према сазнањима једног нашег дневног листа, једна струја унутар СПС-а лобира да Ивица Дачић обавезно буде председнички кандидат социјалиста, без обзира на то какав ће се договор постићи са коалиционим партнерима у Влади Србије.

– Скоро на сваком састанку Дачића појединци „подсете“ на то да је СПС на свим преседничким изборима имао свог кандидата и да би за странку било лоше да ту праксу промени – каже извор из врха СПС-а.

Према његовим речима, све су јачи притисци унутар СПС-а да се по сваку цену изађе самостално на председничке изборе, чак и да се не сачека договор премијера Александра Вучића и првог потпредседника Владе Ивице Дачића.

Славица Ђукић Дејановић, заменица лидера СПС-а каже да ће се без обзира на све та странка водити државним, а не партијским и личним интересима.

– Још је рано за причу о председничким изборима, а странка ће о свом кандидату расправљати када за то дође време. Желим да нагласим да ћемо у тој одлуци гледати шта је боље за Србију и народ, а не шта је важно за странку или неке личне амбиције – каже Славица Ђукић Дејановић.

Према њеним речима, она ће на седници Председништва СПС-а када се буде расправљало о председничком кандидату тражити од свих да се јавно изјасне и јасно кажу шта је за њих најважније.

– СПС је увек био уз народ и тако ће бити и сада, а када сви заједно проценимо шта је најбоље за тај народ, онда ту неће бити грешке, као што је није ни до сада било – каже министарка без портфеља у Влади Србије.

Подсетимо, сам лидер СПС-а Ивица Дачић је рекао да га многи у странци терају да „трчи председничку трку“, али да ће заједно са премијером Србије Александром Вучићем донети одлуку да ли је најбоље да Влада Србије изађе са својим заједничким кандидатом или ће он морати да се кандидује.

Извор:Ало

Loading...
loading...
loading...