Издвајамо Србија

ДОДИК ЖЕСТОКО ПРЕСЕКАО: „Време је да прекинем сваку комуникацију са…“

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је време да прекине сваку комуникацију са бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем иако, како је рекао, мисли да је БиХ неопходан снажан јединствен политички фактор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да је потреба политичких фактора у БиХ да направе јединство веома велико. Поготово у БиХ у којој се намеће кривица само за Србе. То смо видели у Бакировим наступима у Бриселу. Ја нигде у Кини нисам клеветао никога другог. Политички лидери у РС морају да разговарају. Заједништво је неопходно“, казао је Додик новинарима у Бањалуци.

Приметио је да је време да са Изетбеговићем прекине сваку комуникацију.

Подсетио је да је Изетбеговић изгубио Сребреницу на локалним изборима, али и неколико важних општина.

„Ни избори у Америци његовој политици не иду на руку. Бакир је већ умешан у свашта. СДА је партија која је своје прваке инсталирала у правосуђе. И то најбоље говори о Изетбеговићевим изјавама. Мени је јасно да бошњачки политичари верују да ће нестати сведоци и зато се не процесуира ништа од злочина према Србима“, рекао је Додик.

Поновио је да Изетбеговић мора да објасни зашто је изгубио изборе, али и да објасни изјаву лидера СББ Фахрудина Радончића у приштинском суду о његовом оцу Алији.

„Бакир је рекао да наставља политику свога оца и то довољно говори“, казао је Додик.

Казао је да не долази у обзир никаква прекомпозиција БиХ.

Сматра да кардинал Винко Пуљић не треба да се меша у политичке ствари у БиХ, те да верски лидери треба да се баве вером, пренеле су агенције.

Извор: Танјуг