Издвајамо Србија

ЕМИЛ ВЛАЈКИ РАЗОТКРИО ВУЧИЋА: Ево како ће премијер кришом у наше име признати геноцид у Сребреници!

Измене Кривичног законика којима се  уводи кажњавање негирања геноцида ипак ће се односити и на догађаје из Сребренице јула 1995. године, тврди професор др Емил Влајки. Иако се  у изменама члана 387. КЗ позива на пресуде Међународног кривичног суда чије се пресуде односе на Конго, Влајки тврди да ће тај члан бити примењен и на Сребреницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Међународни кривични суд, на који се у предлогу измена позвало Министарство правде, признаје пресуде Трибунала за бившу Југославију који је пресудио да се у Сребреници десио геноцид.  Међународни кривични суд се на више места у својим документима и одлукама позива на ову пресуду Хашког трибунала за Сребреницу, а постоји скоро 80 докумената  где Међународни кривични суд, тврди да се у Сребреници десио геноцид.

Измене члана који је предложила власт гласи:

„У члану 387. после става 4. додаје се нови став 5. који гласи: „(5) Ко јавно одобрава, негира постојање или значајно умањује тежину геноцида, злочина против човечности и ратних злочина учињених против групе лица или члана групе која је одређена на основу расе, боје коже, вере, порекла, државне, националне или етничке припадности, на начин који може довести до насиља или изазивања мржње према таквој групи лица или члану те групе, уколико су та кривична дела утврђена правноснажном пресудом суда у Србији или Међународног кривичног суда, казниће се затвором од шест месеци до пет година.”.“

У ауторском тексту на порталу Правда Влајки је објаснио шта је права позадина Вучићеве измене Кривичног законика.

– Пошто предлагачи који стоји иза горе речене допуне кривичног закона мисли да смо сви идиоти, он је ствар закукуљио и замумуљао у оквре ’Међународног кривичног суда’ (МКС) у Хагу (има их у том граду још два: Трибунал за бившу Југославију и Међународни суд правде -МСП). Овај трећи постоји свега неколико година и многе државе нису у њега учлањене. Али ова посљедња чињеница за „западне хуманисте“ и за њихове локалне марионете није уопће важна. „Паметни“ предлагач се онда сјетио овог трећег суда у Хагу (МКС) за којег највећи дио људи ни не зна да постоји!. Да, рећи ће други паметњаковићи, али тај суд не говори о сребреничком геноциду, него о геноциду у Конгу! И ту је цака! Да би афирмирао неке своје ставове, овај трећи суд у фуснотама прихваћа пресуду Међународног суда правде (МСП) о учињеном „сребреничком геноциду“!!! И ту се круг затвара. Другим ријечима, ако Србијански Парламент прихвати дати приједлог, он ће Српски народ овјековјечити као геноцидан народ!!! Западни медији ће се за то здушно потрудити! – каже Влајки у свом тексту.

Напредњачка власт је признање геноцида у Сребреници  упаковало у омот злочина који су се десили у Конгу како би избегла револт српске јавности. Напредњачки медији данима дезинформишу јавност како се измена закона односи само на геноцид у Конгу. Свако нормалан поставио би питање ко је у Србији икад негирао геноцид у Конгу, а чак и да има таквих, кога би они угрозили у Србији? Чему онда такава измена закона? Јасно је да је позадина Сребреница, а Емил Влајки је раскринкао ствар до краја.

Они који буду и даље у Србији тврдили да у Сребреници није било геноцида биће процесуирани по законском предлогу који се напредњаци спремају да усвоје ове недеље.

Изгледа да Бил Клинтон није само мазио Вучића током његове посете Америци, већ му је дао налог да и формално призна непостојећи геноцид у Сребреници.

 

Извор: Ослобођење/Правда