Издвајамо Свет

ЕРДОГАН РЕКАО ИСТИНУ И ШОКИРАО ЗАПАД: Зајмови од ММФ-а су ропство!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган назвао је позајмице Међународног монетарног фонда и Светске банке земљама у развоју новом формом колонојализма и ропства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако желите да развијате своју економију, предлажу вам једини начин — да узмете кредите од ММФ-а, Светске банке и банака на камату. Таква је глобализација — то је нови модел колонијализма и ропства. То је покушај да се стави катанац на економију, привреду, политички систем и мозгове. Ми одбацујемо предлоге да будемо колонија и људи друге врсте“, изјавио је Ердоган, говорећи на отвореном бизнис форуму „Турска-Африка“, у Истанбулу.

Он је оптужио политичаре западних земаља да они предимензионирају конфликте на Блиском истоку и у Африци и рачунају профит након чега затварају врата пред избеглицама које све то плаћају. Према информацијама медија, Турска је потпуности вратила дуг ММФ-у 2013. године. Према статистичким подацима, у овом тренутку укупан дуг више од 70 земаља ММФ-у износи 37 милијарди долара. ММФ-а има 189 земаља-чланица света.

 

Извор: rs.sputniknews.com