Издвајамо Србија

ГРАЂАНИ ИВАЊИЦЕ издејствовали укидање улице Зорана Ђинђића

Пошто грађани нису желели да се излажу трошку и мењају документа, СО Ивањица је и званично донела одлуку да се главна улица у том граду поново зове Милинка Кушић.

Главна улица у Ивањици поново ће се звати ”Милинка Кушић” уместо “Др Зоран Ђинђић”, како јој је био званичан назив од 2003. године, одлучили су одборници Скупштине општине Ивањица.

У служби за односе са медијима Скупштине општине Ивањица за Н1 кажу да је 2003. године донета одлука о промени имена 54 улице у Ивањици, и по тој одлуци главна улица је требало да носи име убијеног премијера.

Ипак, одлука никад није примењена у пракси, нису постављене табле са промењеним називима због протеста грађана који нису желели да се излажу трошку да мењају документа.

ЛДП

ЛДП је позвао одборничку већину у СО Ивањица да „хитно“ промени одлуку о поништавању одлуке из 2003. којом је главној улици додељено име Зорана Ђинђића.

ЛДП је у саопштењу позвао већину у Ивањици, коју чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије, да „препознају важност улоге коју је Ђинђић имао у демократизацији српског друштва, као и жртве коју је поднео док је од Србије покушавао да створи модерну, европску земљу“.

„Ништа не може да буде изговор за релативизацију наше најновије историје, чему су прибегли представници власти у Ивањици, и зато апелујемо на све одборнике у Скупштини Општине, као и на све грађане и друге демократске чиниоце, да се супротставе овој скандалозној одлуци и учине све како би она била поништена“, навео је ЛДП.

 

Извор: Ало