Издвајамо Свет

ГРАЂАНСКИ РАТ У АМЕРИЦИ?! Десететине ухапшено на протестима, упуцано петоро у Сијетлу, „Ниси мој председник“! (ВИДЕО)

Након изненађујуће победе Доналда Трампа на изборима за председника САД у земљи не престају демонстрације и хаос на улицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Мађарске Виктор Орбан изјавио је данас да резултат председничких избора у Сједињеним америчким државама (САД) означава и крај ере „либералне не демократије“, која је доминирала претходне две деценије преноси Ројтерс.

Он је на конференцији Европске банке за обнову и развој у Будимпешти рекао да је данас „други дан историјског дешавања“ у коме су се западне цивилизације ослободиле ограничене идеологије.

Дојче веле о страховима након Трампове победе

Након шока (или радости) због победе Доналда Трампа на изборима у Сједињеним Америчким Државама, широм света се поставља питање: Какве промене ће донети будући председник.

ДВ оцењује да је Џон Емерсон, амерички амбасадор у Берлину, рекао оно шта сада мисле политичари широм света.

– Не знамо шта нас чека – рекао је он.

Експерт за Балкан нови државни секретар САД?

После избора Доналда Трампа за шефа Беле куће, чини се извесним да ће нови амерички потпредседник бити Мајк Пенс, бивши градоначелник Њујорка Руди Ђулијани могао би да се нађе на месту државног тужиоца, а за шефа Трамповог кабинета кандидат је Рајнс Прибас, актуелни председник Републиканског националног комитета.

Једна од најчешћих парола на протестима: „Ниси мој председник!“

СиЕнЕн: Избор Трампа прекретницу у односима са Русијом

Избор Доналда Трампа за новог америчког председника представља моменат прекретнице у трубулентним односима Русије и САД, оцењује СиЕнЕн.

Оланд Трампу: Желим састанак што пре

Француски председник Франсоа Оланд упутио је данас писмо Трампу, поручивши му да жели да разговара са њим што је пре могуће. „Желео бих да са вама разговарам што пре у светлу вредности и интереса које делимо. Пријатељство између наших народа и наше заједничке историје ће нам помоћи“, наводи се у писму које је француски председник упутио Трампу.

Данас сусрет Обаме и Трампа

Актуелни председник САД Барак Обама и изабрани председник Доналд Трамп састаће се данас у Белој кући у Вашингтону. Састанак Обаме и Трампа биће одржан у Овалном кабинету, док ће њихове супруге разговарати у другом делу Беле куће.

Реке људи на протесту у Сан Франциску.

Хапшења у Њујорку и Лос Анђелесу

Полиција је ухапсила око 30 активиста на протестима против Трампа у Њујорку, испред Трампове зграде. Било је хапшења и у Лос Анђелесу.

Петоро упуцаних у Сијетлу

На протестима против Доналда Трампа у Сијетлу у САД рањено је неколико људи када је нападач отворио ватру на људе с којима се пре тога свађао. Пуцњава се десила недалеко од места на ком су те ноћи одржане демонстрације против Трампа. Полиција тврди да инцидент није повезан с демонстрацијама.

Насилне демонстрације широм Америке

Хиљаде људи широм САД протестовали су у великим градовима против избора Доналда Трампа за председника те земље. На неким од ових демонстрација избили су и нереди, па је дошло до вандализма.

Извор: Агенције