Издвајамо Србија

ХАМИТИ: Нека се зна, власник позивног броја је Србија! Само је дала код својој јужној покрајини!

ПРИШТИНА – Договором о телекомуникацијама руше се темељи Косова и зато грађани никако не смеју да дозволе његово спровођење, изјавио је косовски стручњак за питање телекомуникација Исмет Хамити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хамити је рекао да је држава Србија власник позивног броја за географску област који ће бити додељен Косову, и да све друге интерпретације политичара у Приштини за циљ имају заташкавање чињенице да се договором о телекомуникацијама српском Телекому отварају врата за легално пословање на Косову.

„Да би добило свој позивни број, Косово треба да приступи ИТУ, као што то налаже Статут ИТУ и као што је учинила и свака држава на овој планети, што надлежни органи Косова никада нису учинили. Уместо тога, они су изабрали ову акробацију преко ЕУ, како би сакрили да су се сложили о проширењу српског Телекома на Косову и о томе да Телеком Косова постане део српског телекомуникационог система“, рекао је Хамити за приштински лист „Кохадиторе“.

Према његовим речима, неистина је да је Косову додељен „државни позивни број“, већ код који Србија даје Косову као својој јужној покрајини.

„Позивни број је географски, Србија га даје својој јужној покрајини Косову, као географској области. Чињеница да је у ИТУ регистрован косовски регулаторни орган РАЕПК као администратор не мења ову истину. У ствари, ово служи само за обмањивање јавности на Косову како је ИТУ наводно доделио Косову државни позивни број“, рекао је Хамити.

Србија, како је оценио, у будућности може да региструје кога хоће као администратора овог позивног броја, на пример Заједницу српских општина.

Зато договор о спровођењу споразума о телекомуникацијама, према његовим речима, у потпуности је у служби интереса Србије.

Извор:Танјуг