Издвајамо Свет

ХИЛАРИ ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ ПУКЛА: Желела сам да никада више не изађем из куће! (ВИДЕО)

У првом појављивању пред широм јавношћу после пораза на изборима за председника САД, демократска кандидаткиња Хилари Клинтон признала је да је после објављивања резултата пожелела да више никада поново не изађе из куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обраћајући се донаторима и другим гостима на хуманитарном догађају Фонда за одбрану деце у Вашингтону, Хилари Клинтон је рекла да јој није било лако да се појави на овом догађају, преноси АФП.

„Било је неколико тренутака протекле недеље када све што сам желела је да се само склупчам уз добру књигу или наше псе, и никад поново не напустим кућу „, рекла је Клинтон.

Према њеним речима, председнички избори у САД открили су дубоке поделе у „највећој земљи на свету“.

„Током претходне недеље, много су се питали да ли је Америка земља каква смо мислили. Поделе које су откривене изборима су дубоке, али молим вас слушајте ме када ово кажем: Америка је вредна тога“, поручила је Килнтон.

Она је додала да је, попут многих других, разочарана резултатима тих избора „више него што то може да покаже“, али је поновила да њена кампања никада није била о једној особи или једним изборима.

„Била је о земљи коју волимо и изградњи Америке пуне наде, инклузивне и великог срца“, рекла је Клинтон.

Позивајући окупљене да наставе да пружају подршку угроженој деци, она се осврнула и на једно од главних обећања у предизборној кампањи свог републиканског ривала Доналда Трампа о депортацији милиона имиграната без докумената.

„Постоје деца која се данас боје, попут девојчице коју сам срела у Невади, а која је заплакала док ми је причала колико је уплашена да ће јој њени родитељи бити одузети и депортовани. Ниједно дете не би требало да живи са таквих страхом“, поручила је Клинтон.

Америка је, оценила је она, и даље највећа земља на свету.

„Ово је и даље место где свако може да дође до своје шансе“, рекла је Клинтон.

Извор: Танјуг