Издвајамо Србија

ИЗЈАВА ИЛИ „ГЛУПОСТ“ ДАНА: Министарка Брнабић тврди да за две године стижемо…

Србија ће водеће земље у ИТ сектору, попут САД и Кине стићи већ за две године“, каже министарка Ана Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, која је на челу тима владе за ИТ сектор, изјавила је да Србија не заостаје много за развијеним земљама у тој области и најавила да ћемо водеће земље, попут САД и Кине, стићи већ за две године.

– Управо сам се вратила из Кине са трећег Светског самита интернета и чула невероватно занимљиве ствари. Видела сам, што је занимљиво, да ЕУ такође заостаје значајно за светом, а кад кажем свет онда су то у ствари Калифорнија и Кина – рекла је Брнабић у Научно-технолошком парку Београд на Звездари.

Она је навела да 99 одсто свих стартапова и свих иновација долази из Калифорније и Кине, као и да ЕУ тек треба да уради оно што се Србија сад спрема да урадимо.

Брнабић је рекла да ће томе разговарати са колегама из ЕУ како би се размотриле могућности да заједно радимо неке ствари зато што су тржишта Србије и ЕУ јако мало за тржишта попут Кине и САД. „Постоји значајан простор за ту сарадњу. Не чини ми се да пуно каснимо, мало каскамо, али можемо и надам се да ћемо то стићи већ у наредне две године“, рекла је Брнабић.

 

Извор: Вестионлине.цом