Издвајамо Србија

ЈОВАНОВ: Шутановац блати и тужака Србију, а заборавио да исприча како бије људе по пијацама!

Потпредседник СНС Миленко Јованов изјавио је данас да лидер ДС Драган Шутановић, у писму европским званичнима блати и тужака сопствену државу и њене институције, али не помиње представнике опозиције који својим понашањем урушавају српски парламентаризам

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У писаној изјави достављеној медијима, Јованов подсећа да је Шутановац тукао грађане на Ðерам пијаци, зато што га не подржавају и не мисле као он.

Данас је он писао писмо странцима у коме, како наводи, лажним оптужбама блати и тужака сопствену државу и њене институције.

– Изгледа да Шутановац тражи подршку од странаца да, иако није посланик, лично оде у парламент, придружи се хорди пљувача и псовача из ДС, Доста је било, Чанкове странке, радикала и осталих, како би и лично некога опсовао, увредио, пљунуо или, по свом обичају, ударио – навео је Јованов.

Шутановац, указује, није написао да су управо опозициони посланици псовали мајку и мртвог оца посланицима СНС, да су пљували посланике владајуће коалиције, да су, поред свакодневних претњи које упућују посланицима, почели и да упадају у посланичке клупе посланика СНС.

– Он прећуткује да је Горан Јешић псовао мајку председници Маји Гојковић и да су његови, заједно са другим опозиционим посланицима, председницу Народне скупштине називали свињом из брлога. Уместо овога, он износи гомилу лажи, јер би се у супротном видела истина – да управо најновија опозициона коалиција, склепана од свега и свачега, урушава српски парламентаризам – навео је Јованов.

Најзад, поручује Јованов, нека Шутановац каже да ли је уз писмо, у којем износи лажи и тужака Србију странцима, послао и снимак са Ðерам пијаце.

Подсећа да се на том снимку види како Шутановац физички напада пролазника само зато што јавно каже да га не подржава, како би и онима којима је писао дочарао о каквом се поштоваоцу демократије и слободног мишљена ради.

– Грађанима Србије је то одавно јасно – закључио је Јованов.

Шутановац је раније данас саопштио да је упутио писмо Европском парламенту, Савету Европе и Партији европских социјалиста у којем наводи да је у Србији у току криза парламентаризма и да СНС у скупштини спроводи насиље и ускраћује основна политичка права и слободе.

Извор:Танјуг