Издвајамо Србија

ЈОВАНОВИЋ: Јеремић је велики калкулант и увек је то био!

Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да опозиција не сме од председничких избора да прави алиби за неуспех на парламентарним, па да гура људе у политички сукоб. Он такође поручује да ће разговарати са Сашом Јанковићем, а да је Вук Јеремић „калкулант“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Врло радо ћу разговарати са Јанковићем ако одлучи да се кандидује и ако буде желео тај разговор. Најискреније, сваком ко покаже способност да води ту врсту политике, мислим да смо дужни да помогнемо, и ту нема никаквих дилема – рекао је Јовановић.

Како је, на Скупштини одбора ЛДП Крагујевца рекао, постоји неколико сценарија који су на столу.

-Прво, мислим да је Вук Јеремић велики калкулант, он је одувек то био. Није он никакав десничар, он је то постао онда када је то у Србији било корисно. Ниси могао да будеш Коштуничин министар спољних послова, а да водиш нашу политику. Па, још кад је видео да га због тога подржавају сви, што би то мењао – рекао је лидер ЛДП.

Према његовој оцени, Јеремић се неће кандидовати на изборима, осим уколико не буде видео неку корист за себе, коју не може да у овом тренутку наслути.

– Јер он (Јеремић) зна да ће се у том случају кандидовати Вучић и да ће у дуелу са Вучићем изгубити – казао је Јовановић.

Он је поручио да ће у наредном периоду, учинити све да грађанска, демократска опозиција на председничке изборе изађе са једним заједничким кандидатом.

Извор:Танјуг