Издвајамо Србија

КАРИЋ: Мој пријатељ Трамп се састаје са Путином на самиту у Београду!

Доналд Трамп, нови председник САД, свој први сусрет са руским колегом Владимиром Путином би могао да има већ следеће године на самиту у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово за „Ало” открива лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић, који је, како сам каже, добар пријатељ са Трампом већ 30 година.

– Трамп је човек чија победа представља наду за цео свет, не само за амерички народ. Он ће вратити амерички сан, који су уништили политички јастребови у последњих 30 година. Где год су стигли, они су уместо политике мира и заједништва сејали страх и силу. Освајали су свет не економијом, него авионима и тенковима. Такву Америку Трамп неће. Он ће ослободити свет страха од Америке, али и грађане САД страха од свакодневних терористичких претњи – оцењује Карић и истиче да се ствара нова осовина Вашингтон-Берлин-Москва, која ће допринети миру у свету.

– Мој пријатељ Трамп већ је најавио могућност да се са Владимиром Путином сретне у Србији, а наша земља то мора да искористи и да буде посредник за самит двојице светских лидера у Београду.

Верујем да ће то премијер Вучић успешно организовати, као што је успео да подигне Србију са дна и поведе је у напредак. Ја могу да седнем и са Путином и са Трампом и да лобирам код њих за Србију – поручује Карић.

На конкретно питање шта Србија добија победом Трампа, он узвраћа да ће савсим сигурно бити заустављена политика разбијања наше земље коју су водили албански и хрватски лобисти у Вашингтону.

– Трамп жели Србију која ће бити кључни фактор у региону и која ће бити партнер и САД, и Русије, и Кине. Ми имамо његову потпуну подршку, он је то чак најавио у својој кампањи, да се мора преиспитати питање независног Косова. Време је да искористимо руку која нам се пружа из Вашингтона. Тамо на власт сада долазе људи који воле Србе и Србију. Могу да вам откријем и да ће нови државни секретар вероватно бити мој добар пријатељ, не могу још да кажем његово име јер избор није готов, али сам скоро сигуран да ће он бити на том месту – каже Карић.

Лидер ПСС-а наглашава и своје заслуге за Трампову победу, подсећајући да је нови председник управо водио кампању „ланци и катанци”, попут некадашње његове.

Историјске цифре избора у САД

Кандидат демократа за председника САД Хилари Клинтон би могла да уђе у историју као пети председнички кандидат који је освојио више гласова, али је на крају изгубио изборе. После 98 одсто избројаних гласова Хилари је сакупила 59.354.528 милиона, а Доналд Трамп 59.188.077, али је постао председник САД због освојених 276 електронских гласова.

Хилари победила, ал‘ у Београду!

Кандидат демократа за председника САД Хилари Клинтон је ипак победила на председничким изборима, али на онима који су одржани у Београду.

Наиме, у организацији „Изборне ноћи” у једном престоничком хотелу, која је била посвећена изборима у САД, а чији је домаћин био амбасадор Кајл Скот, организовано је „симболично гласање”, у којем је тријумфовала Хилари са 127 гласова, док је Трамп освојио 117. Међу званицама су били домаћи политичари (министар Зоран Ђорђевић, Шутановац, Саша Радуловић…), представници дипломатског кора, новинари…

Извор: Alo.rs