Издвајамо Свет

КИМ ИМА ПОРУКУ ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА САД: Чим се прогласи победник, лансираће нове ракете!

Неколико тренутака након што се прогласи нови амерички председник, у мору крај Северне Кореје одјекнуће детонација, барем ако се пита Ким Џонг-ун.

Севернокорејски лидер пратиће трку између Хилари Клинтон и Доналда Трумпа, а само неколико тренутака након што буде јасно ко је нови челни човек САД-а, послаће им поруку да Северна Кореја неће одустати од програма развијања оружја.

Како пише јужнокорејска новинска агенција Јонхап, у среду рано ујутру Пјонгјанг намерава да лансира ракете типа Мусудан или МБ 35, а обе имају домет чак 3.500 километара. Дакле, теоретски могу да досегну на америчко острво Гуам. Порука је и више него јасна…

Истина, прошло лансирање ракете Мусудан завршило је дебаклом – након 400 километара срушила се у море. Ипак, у Сеулу су и више него опрезни када је у питању Ким.

“Посматрамо шта се догађа на северу. Пратимо сваки корак њихове војске и спекулације о лансирању ракете су дошле након што су експерти за Северну Кореју закључили да режим изгара од жеље за слањем јаке поруке Обамином наследнику”, рекао је извор из јужнокорејске војске.

Извор: Јутарњи лист