Издвајамо Свет

КО ЈЕ ПРВА ДАМА АМЕРИКЕ: Од девојке из комунистичке СФРЈ до жене председника САД!

Меланија Трамп наследила је Мишел Обаму у Белој кући и постала је прва дама Америке. Њен супруг Доналда Трамп постао је председник САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свој пут до Беле куће ће моћи да захвали једном случајном сусрету 1987. у Љубљани.

„Одлазио сам са модне ревије у Љубљани и видео је испред зграде. Вероватно је чекала другарицу“, испричао је за Ројтерс словеначки фотограф Стане Јерко.

„Запазио сам је јер је била висока и мршава. Пришао сам јој и предложио пробно фотографисање“, навео је он.
Резултат су биле црно-беле фотографије 17-годишње Меланије Кнавс, које су покренуле њену манекенску каријеру која ће је одвести до Милана и Њујорка, где ће на једној забави 1998. срести Доналда Трампа.

Иако њена прича ипак није била буквално пут од трња до звезда, живот који има као супруга америчког мултимилијардера далеко је од њених скромних корена у Словенији.

Становници градића Севнице у југоисточној Словенији, где је Меланија одрасла, кажу да је њен отац продавао ауто делове, а мајка радила као кројачица у фабрици дечје одеће. Неки медији наводе и да јој је отац био члан Комунистичке партије, као и многи други у социјалистичкој Југославији, али потврде за то нема.

Из Трампове кампање нуде мало другачији поглед на Меланијино детињство и тврде да је почела да се бави манекенством већ у петој години, да јој је отац био менаџер у аутомобилској компанији, а мајка модна дизајнерка.

„Отац јој никад није био комуниста“, рекла је портпарол Трампове кампање.

Меланија Трамп је у Филаделфији током кампање ставила акценат и на своју имигрантску причу, подсетивши да је одрасла у родној Словенији, али и нагласивши да је за њу „Америка била појам за слободу и могућности”.
Она је описала своју одлуку да се пресели у САД и коначно добије држављанство као “највећу привилегију на свету“.

Извор:Јутарњи лист/Ројтерс