Србија

КОНАЧНО ЈЕ СТИГЛА КАЗНА ЗА ЛЕКАРА МАЛОГ РАДЕНКА

 Др Добривоје Бојанић, ког родитељи малог Раденка Никодиновића оптужују за синовљеву смрт, избачен је из Управног одбора Опште болнице у Лозници
Након што је под притиском јавности склоњен с радног места док траје процес против њега и док тужилаштво по кривичној пријави Министарства здравља испитује трагичан догађај, овај лознички ортопед, осумњичен за несавесно лечење дечака, од прекјуче више није члан УО.
Ову вест саопштило је руководство болнице истакавши да је на основу предлога стручног савета Опште болнице у Лозници министар здравља др Златибор Лончар 18. новембра донео решење о разрешењу и именовању чланова Управног одбора болнице.
Иначе, др Бојанић је испитан у лозничком тужилаштву и током тросатног испитивања тврдио је да је рекао Раденковим родитељима да малишан остане у болници, а да су они то одбили. Такође, казао је да је очистио рану после прелома руке поштујући све процедуре и додао да саосећа са болом родитеља.
 Ово је веома повредило оца Милана, који је рекао да ортопед све лаже и да су његове колеге дале исказе који су у супротности с оним што је он причао.
 – Сви лекари који су саслушани изјавили су да нису чули да је др Бојанић предложио лечење у болници. Важан исказ дао је и педијатар др Предраг Васиљевић, који је рекао да је детету рана морала да се превија сваки дан, што др Бојанић није учинио – казао је Милан за српске медије.
Извор: Танјуг