Србија

Крај за Мартиновића! Опозиција заказује седницу Одбора за разрешење

Шест чланова Одбора за административно-буџетска питања из опозиције поднели су захтев у коме су тражили да се у понедељак сазове седница овог одбора на којој ће се разматрати предлог за разрешење Александра Мартиновића са места председника тог скупштинског тела.
Захтев је поднело шест од 17 чланова, а председник је дужан да закаже седницу кад трећина упути такав предлог. Захтев су поднели посланици СРС, ДЈБ, ЛСВ, ДС и СДС.
У четвртак је посланичка група СРС упутила је председници Скупштине Србије Маји Гојковић захтев за смену Александра Мартиновића, шефа Посланичке групе СНС, са функције председника Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Седницу Одбора у четвртак су обележиле свађе и увреде, а посланицима опозиције није дозвољено да узму учешће у расправи. Због тога је најбурније реаговао посланик СРС Немања Шаровић који је Мартиновићу поручио да ће га „освежити“.

Седница је завршена тако што су усвојене све тачке дневног реда без учешћа опозиције. Расправе није било, а посланици нису имали могућност да добију реч.
Извор: N1