Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ИЗ ПАКЛА АЛЕПА, А ОКО ЊЕГА ЛЕТЕ ГРАНАТЕ: Српски новинар храбро извештава (ВИДЕО)

Мирослав Лазански (Фото: ЈуТјуб)

Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је да у његовој земљи добро знају да је све ово кроз шта сада пролази Сирија раније прошла Србија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу он каже да се то односи на медијску сатанизацију, „хуманитарну бригу“ и пропагандно-психолошку агресију, подстицање верских сукоба, економске санкције, бомбе и ракете, и на крају, отимање територије.

Подсетио је и на дугогодишње пријатељство његовог оца са Титом, на пријатељство народа Сирије и Југославије, а сада и на пријатељство Сирије и Србије, навео је специјални извештач Мирослав Лазански.

„Две службене црне лимузине кабинета председништва дошле су пред амбасаду Србије тачно у 9,20 часова у уторак 1. новембра.

– Кренуо сам на интервју са председником Сирије Башаром ел Асадом – у првом аутомобилу били смо отправник послова наше амбасаде господин Милан Вијатовић и ја, а у другом заменик шефа мисије господин Вељко Пиљак. Око двадесетак минута вожње широким булеваром ка планини Касјун и стигли смо у председничку палату – прича Лазански.

Лазански даље препричава свој сусрет са  Асадом:

Од улаза у комплекс вртова, паркова, палми, цвећа, оморика, негованих ливада и стаза посутих украсним каменчићима, до зграде где је прес-служба председника води булевар са четири траке.

Летимичан поглед открива најмање четири главна улаза у комплекс.

Госпођа Абир из прес-одељења већ нас чека на улазу у палату. Кафа, вода и договор о још понеком детаљу око интервјуа.

Очекивао сам да ће се то одвијати ту негде близу, у комплексу председничке палате. Уместо тога у 10,35 опет седамо у лимузине и враћамо се с брда у град.

У једном булевару нагло скрећемо ка капији са челичним стубовима који аутоматски урањају у земљу. Вртови и палме, пут више није булевар са неколико трака.

Правимо неколико кругова и заустављамо се поред неке обичне зграде са дрвеним капцима на прозорима и прилично избледелим дрвеним вратима.

„Ту смо”, рече на моје изненађење госпођа Абир. Тек што сам закорачио ка вратима, њих ми је отворио лично председник Сиријске Арапске Републике Башар ел Асад.“

У интервјуу који ће у целини бити објављен сутра, Асада је занимало и да ли народ у Србији зна шта се догађа у Сирији.

 

Извор: Политика/Ослобођење