Издвајамо Свет

ЛДП: Цртају се мете на чело људима, та кампања мора да престане!

Либерално демократсдка партија упозорила је данас да друштво, њене институције и они који врше директан утицај на положај грађана у Србији клизе у антизападно расположење склоно повећаној агресији и нетрпељивости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЛДП наводи у саопштењу да је потребно да Влада Србије гласно реагује и осуди ове појаве и да, сем немуште приче о интеграцији са Западом, заузме јасан став у којем неће остати недоумице у ком правцу иде Србија.

У супротном, полако ћемо потонути под теретом национализма, политичког егзибиционизма и свих врста политичке деструкције.

У јавности и појединим медијима, води се кампања против Европске уније и свих оних који заступају европске вредности у Србији. То је нарочито интезивирано после избора одржаних у Црној Гори и преливања те кризе у Србију, на шта смо упозоравали, наводи ЛДП.

– Хистерично расположење, које се показује нашим доживљајем догађаја у свету, проузроковало је вандалско понашање националиста у Скупштини и покушај да се линчује један европски званичник, који у Србији обавља своју професионалну дужност – указује ЛДП.

ЛДП наводи да се “цртају мете на чело људима, угрожава безбедност породица, одузима право на слободан рад само зато што се некоме не допадају политички или професионални ставови појединаца. Та кампања у Србији мора одмах престати, пошто су се сличне кампање у ближој прошлости завршавале трагично и са трајним последицама по све“.

Извор: Танјуг