Издвајамо Србија

ЛЕГИЈА ГРМИ ИЗ ЗАТВОРА: Ево шта је поручио српском народу… (ВИДЕО)

Милорад Улемек Легија, осуђен на 40 година због убиства премијера Зорана Ђинђића, затражио је у среду од суда да га ослободи за побуну „црвених беретки“ како грађани Србије не би плаћали његов долазак на суђења!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сваки мој одлазак из затвора није јефтин јер ме прати неколико безбедносних служби, чиме се избија новац пореским обвезницима. Зато би било најцелисходније да одбаците оптужницу јер ово траје већ пет година, слушамо исте приче, па не видим сврху да ме више овамо доводите. Показаће се да смо ми у праву – рекао је Легија.

Он је истакао да се „против њега води политички процес“ покренут пред изборе 2012.

– Оптужница је подигнута тек након 10 година на основу приватне кривичне пријаве породице Ђинђић како би се доказала позадина убиства премијера, а сад се навршило 15 година од протеста ЈСО. Тужилаштво покушава да нам натовари да смо били против Хашког трибунала, што није тачно – додао је Улемек.

У суд је у среду дошла Легијина супруга Александра Ивановић, са којом је размењивао шифроване поруке кроз стакло. Он је сав блистао и свако мало се окретао према Александри, која је седела у публици.

– Он је сав срећан када она дође, а када је нема, онда је нервозан – рекла је за „Ало“ Легијина мајка Наталија.

 Извор: Ало, Ослобођење