Издвајамо Свет

МАЈКА ТЕРОРИСТЕ КОЈИ ЈЕ ИЗВРШИО НАПАД НА КУЛЕ БЛИЗНАКИЊЕ: То је завера, мој син је жив, држе га у Гвантанаму (ФОТО)

Мајка Мохамеда Ате, једног од главних починитеља самоубилачких напада 11. септембра, тврди да јој је син још увек жив и да га Сједињене Државе држе заточеног у Гвантанаму, у интервјуу објављеном у недјељу у шпанском листу Ел Мундо.

“Он је жив и шаљем му ову поруку. Верујем да се налази у Гвантанаму. Мој сине, желим да те видим пре него што умрем. Имам 74 године и живим у нади да си преживио. Знам да никада ниси учинио никакво зло и да никада не би могао да урадиш оно за шта те оптужују”, казала је Ботаина Мохамед Мустафа Шераки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Египћанин Мохамад Ата залетео се с првим отетим авионом, Боингом 767 Американ Ерлајнса, у северни торањ Светског трговинског центра у Њујорку.

 

“Они су планирали тај напад како би проширили идеју да је ислам тероризам. Изабрали су људе који имају пасоше како би их оптужили, а истовремено и наше земље и поделили их”, додала је телефоном из Каира где живи с две ћерке.

То је њен први интервју медијима од напада 11. септембра. Ата, рођен 1968. у Каиру, студирао је на Техничком универзитету у Хамбургу.

Његова породица упорно пориче да је он био један од починитеља напада и тврди да је још жив. Његов отац, Мохамед ел-Амир Ата, сдвокат који је умро 2008., одбацио је сваку помисао да би његов син могао бити уплетен у те нападе и чак је тврдио да га је после напада позвао са неидентификованог телефона.

У нападима 11. септембра 2001. погинуло је готово 3000 људи. Починили су их екстремисти ал Каиде отетим авионима којима су се залетели у торњеве Светског трговинског центра у Њујорку и Пентагон код Вшингтона, док је трећи пао код села Шенксвила у Пенсилванији.

 

Извор: Нет.хр