Издвајамо Свет

„МАЈСТОР УВРЕДА“ – ДУТЕРТЕ: Мој омиљени јунак и идол је ПУТИН!

Председник Филипина Родриго Дутерте, познат као „мајстор увреда“, у једном интервјуу који је недавно дао о једном од својих колега на светској позорници изјаснио се далеко благонаклоније него што се од њега очекује, пише „Бизнис инсајдер“.

На питање шта мисли о Хилари Клинтон, кандидаткињи демократа за председника САД, филипински председник је одговорио: „Она ће бити добар председник“, а о републиканском кандидату Доналду Трампу је рекао да је „добар кандидат“. Ипак, најемотивнију похвалу Дутерте је упутио руском председнику Владимиру Путину кога је назвао својим идолом.

„Описујући Путина, описујем себе. Он нема никаквих илузија о себи. Он зна да се није спремао да постане политичар или шеф државе. Он дела онако како и приличи председнику“, изјавио је Родриго Дутерте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово није први пут да Дуерте високо оцењује руског председника. У октобру су филипинског политичара питали који му је кандидат за америчког председника дражи. Дутерте је избегао да одговори на то питање, изјавивши после свега: „Мој омиљени јунак је Путин“.

Филипински политичар је више пута изрекао своје презрење према Сједињеним Америчким Државама, исказујући симпатије према Кини и Русији.

„Могуће је да ћу и отпутовати у Русију, срести се с Путином и рећи му да смо ми тројка — Кина, Филипини и Русија — против свих“, рекао је филипински председник крајем октобра.

Извор: rs.sputniknews.com