Издвајамо Србија

МИГРАНТИ ПРЕВРШИЛИ МЕРУ: Уводи се полицијски час, место им је у центрима – ако треба применити силу!

БEOГРAД – Kомесар за избеглице и миграциjе Владимир Цуцић изjавио jе данас, поводом туче две групе миграната у центру Београда у коjоj jе jедан од њих убиjен ножем, да jе за спречавање сличних инцидената потребно склонити мигранте са улица и усмерити их ка прихватним центрима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цуцић jе рекао да jе jучерашњи инцидент наjстрашниjа потврда да jе Kомесариjат у праву за све што говори о активностима у београдском парку код аутобуске станице, али да би он волео да никада такву потврду нисмо добили.

„Начин на коjи се то спречава jе одувек био jедноставан, начин на коjи су то Mађари спречили у Будимпешти на железничкоj станици, на коjи jе Идомени расељен, на коjи jе у Kалеу склоњена цела ‘Џунгла’. Први корак jе да се сви ови мигранти склоне са београдских улица и крену према центрима“, рекао jе Цуцић новинарима у Београду.

Упитан на коjи начин се то може постићи, с обзиром да мигранти не желе у центре, Цуцић jе рекао да jе за почетак довољно да им се укине подршка.

Oн jе навео да се држава определила да се не примењуjе сила и да jе он на то поносан, али како каже, постоjи време када „можда више ниjе време за убеђивање на оваj начин“.

За почетак jе, истиче, сасвим довољно да се престане са праксом да им представници невладиних организациjа пружаjу подршку, jер ће се онда велики део њих упутити ка центрима, након чега би се разговарало о мерама за оне коjи то ни тад не буду желели.

„Ни у jедноj земљи то не може да се ради па неће моћи ни овде. Вероватно ниjе питање за мене али сам сигуран да ће држава наћи ефикасан и промптан одговор за то“, рекао jе Цуцић.

Извор: Танјуг