Издвајамо Србија

МИХАЈЛОВИЋ: Кад видим да је Шешељ постао највећи проамерички политичар у Србији, ДОЖИВИМ ТРАНСФЕР БЛАМА!

Нема дилеме да је премијер Александар Вучић данас најугроженији човек у земљи, изјавила је потпредседница владе Зорана Михајловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Верујем да то знају и они чији је посао да брину о безбедности премијера и његове породице и да свој посао раде како треба. Али брине што још немамо одговор чије је оружје пронадено надомак породицне куће премијера и ко га је ту оставио. Као и читава јавност у Србији, једва чекам одговоре надлежних – рекла је Михајловићева за Новости.

На питање да ли је после „слуцаја Јајинци“ и изјава министра Александра Вулина против амбасадора САД Кајла Скота покварен однос Србије са Америком, Михајловићева је подсетила да су још пре 135 година Србија и САД успоставиле дипломатске односе и да „ничија изјава не може да поквари нешто што траје овако дуго“.

– Односи Србије и САД данас су на добром путу, напредују и биће још бољи – рекла је она.

На питање да ли сматра да неко из САД покушава да ослаби Александра Вучића и актуелну власт, Михајловићева је одговорила да је политика игра интереса и да је некад то шаховска партија, а некад отворена, брутална и агресивна игра.

– Сигурно је да се разни интереси великих и малих преламају преко Србије, као што је сигурно да Србија одавно није имала Владу која води јасну и гласну политику, модерну владу, која ради и цува само и једино интерес Србије и њених градана – навела је Михајловићева.

Потпредседница владе је напоменула да је избор Доналда Трампа за председника САД највећа вест у свету, али да је „више од тога фасцинира начин на који наша јавност и велики број медија реагују на победу Трампа“.

– Кад видим наслове “Трампе, Србине“, “Трамп нам враћа Косово“, “Карић спаја Трампа и Путина“, када чујем поједине политицаре како објашњавају победу Трампа и када видим како Војислав Шешељ, што ми је драго, постаје највећи проамерички политичар у Србији, доживим трансфер блама, како је то недавно сликовито објаснио премијер Вучић! Читам, гледам и срамота ме од такве и толике површности и незнања – навела је Михајловићева.

На напомену да је Шешељ једини у Србији отворено подржао Трампа, Михајловићева је рекла:

– Да, као што је и чињеница да је после ових избора господин Трамп изабрани председник САД, док је Војислав Шешељ остао провинцијски политичар из Батајнице.

Она је истакла да ћемо тек видети како ће изгледати политика САД према Балкану, као што ћемо видети каква ће бити даља превирања у ЕУ.

Све ће то на директан или индиректан нацин да утице на нас, без обзира на то колико смо мали, казала је Михајловићева, истичући да „баш зато што смо мали, треба да будемо мудри“.

– Мене једино занима како САД да уложе много више од цетири милијарде долара, колико су у Србију уложили од 2000. Занима ме како да запосле више од 20.000 људи, колико данас запошљавају у Србији. Мислим да то можемо да урадимо само ако Влада Србије има што боље односе са администрацијом САД – рекла је потпредседница владе.

Према њеним речима, намерно се ствара фама о подели министара на „проамерицке“ и „проруске“.

– Мислим да такве приче многима одговарају. Међутим, спремна сам да будем играч и запада, и истока, и севера и југа, само ако ће то да донесе бољитак мојој земљи – рекла је Михајловићева.

Она је поновила да о томе ко ће бити кандидат СНС за председника Србије, одлучује премијер Вучић и врх странке.

– Онај кандидат или кандидаткиња који добију подршку Вучића биће нови председник Србије – рекла је Михајловићева, а на питање да ли ће лично подржати кандидатуру Томислава Николица за председника, уколико се о томе буде одлуцивало унутар СНС, одговорила је да је рано да размишља о томе.

Извор:Танјуг