Издвајамо Србија

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Одговор државе на криминал биће снажан и бескомпромисан!

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Потпредседник владе и министар полиције Небојша Стефановић изјавио је данас да би поједине интересне групе у Србији највише волеле када би Србија могла да се врати у нека претходна времена и поручио да ће држава на то одговорити снажно и бескомпромисно.

Loading...

Према његовим речима, поједине интересне групе највише би волеле када би Србију могле да се врате у нека претходна времена. “Било је покушаја да се мафијашки обрачуни пренесу на улице Београда и других градова како би се ојачао њихов криминални утицај и остварили њихови криминални циљеви. Међутим на то ћемо одговорити снажно и бескомпромисно и нећемо дозволити да се било ко на такав начин понаша према Србији и њеним грађанима”, истакао је Стефановић.

Он је на отварању Међународне конференција министара унутрашњих послова Србије, Црне Горе и Македоније, на којој ће бити представљен заједнички израђена Регионална процену претњи од тешког и организованог криминала (СОЦТА), рекао да Србија има има капацитета и да је спремна да се ухвати у коштац са организованим криминалом.“Пресекли смо више ланаца трговине наркотицима и само ове године запленили смо више од 2,5 тоне наркотика.

Разбијени су канали кријумачарења дроге у Србији и земљама Западне Европе, у сарадњи са нашом полицијом отривено је неколико лабораторија за узгој марихуане”, рекао је Стефановић у Хајату.Само ове године Криминалистичка полиција је процесуриала 12 организованих криминалних група са укупно 104 члана које су се бавиле пре свега кријумчарења наркотика, људи, нафте и делима из области из области високотехнолошког криминала, навео је министар Стефановић.

Конференцију организује Мисија ОЕБС-а у Србији у оквиру пројекта “Јачање капацитета за стратешку анализу и стратешку процену у Управама криминалистичке полиције Министарстава унутрашњих послова Србије, Црне Горе и Бивше Југословенске Републике Македоније”, под финансијским покровитељством Швајцарске.Стефановић је казао да је тај пројекат добра ствар за регион истичући да је заједничка порука да су те земље спремне потпуно да се ухвате у коштац са организованим криминалом и да имају снагу да у томе победе.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...