Издвајамо Регион

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Црна Гора која се одрекла Косова и Метохије НИЈЕ МОЈА! (ВИДЕО)

Архијерејском литургијом у Вучјем долу обележено 140 година од Вучедолске битке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црна Гора која се одрекла Косова и Метохије, пљунула на своје достојанство, на саму себе и издала Вучји до, није моја Црна Гора, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на свечаности освећења Храма Светог Свештеномученика Атиногена на Вучјем долу и прославе 140 година од Вучедолске битке.

Он се у беседи осврнуо и на нападе да је српска православна црква против независности Црне Горе и НАТО-а.

– Сад је зову Монтенегро. Вражје легло! То није Црна Гора Вучјега дола, Црна Гора Круса, гдје је брањен њен образ и гдје је она стварана. Ако је Црна Гора она која се одрекла Косова и Метохије и пљунула на краља и господара Николу и на мученичку крв оних који су ослобађали Црну Гору и Косово и Метохију, то није Црна Гора ни моја, ни мојих предака, нити мојих потомака – казао је Амфилохије.

Српска православна црква је, истакао је Амфилохије, против свега што поробљава и унижава људско достојанство, и телесно и духовно.

– Шта је друго НАТО него наставак нацифашизма који је у крв залио Европу и свијет – казао је митрополит.

– Црква божија је против таквог НАТО-а. Српска православна црква је прво против сатанског насиља над људским бићем, против свега онога што поробљава и унижава људско достојанство, и тјелесно и духовно. Зато она и јесте против носилаца тог духа инквизиције, односно против наполеоновског освајачког духа, освајачког и тиранског духа. Шта је друго НАТО него наставак нацифашизма који је у крв залио Европу и свијет -поручио је митрополит додајући да је Бог дошао на земљу да нас ослободи од те тираније која је обоготворила расу, класу и тло.

Светом архијерејском литургијом у Вучјем долу обележено 140 година од Вучедолске битке када су црногорски и херцеговачки устаници извојевали победу над Османским царством.

Погледајте видео:

Извор:Србија Данас