Издвајамо Србија

МОНТГОМЕРИ: “Ако победи Хилари Клинтон, Србији се црно пише!”

Бивши амбасадор САД у Београду Вилијам Монтгомери рекао је да неће гласати ни за једног кандидата на изборима за председника САД. Ипак, он је поручио да би Србија требало да се нада да ће кандидат републиканаца Доналд Трамп ући у Белу кућу и водити другачију политику према Балкану.

Говорећи о томе да већина Срба навија да Трамп победи на изборима, Монтгомери је за РТС рекао да је реалност таква да ће кандидат демократа Хилари Клинтон наставити све постојеће америчке политике према Блакану, укључујући ставове САД према једнострано проглашеној независности Косова, као и да ће радити на томе да БиХ остане јединствена.

– Она ће наставити са свим тим политикама. Она наслеђује оставштину свог супруга, који је био председник када је НАТО бомбардовао Србију. Ако Хилари Клинтон дође на власт, знате шта вам следи, то је мање више иста политика. Тако да би Србија требало да се нада да ће Трамп постати председник и водити другачију политику према овом региону – поручио је Монтгомери.

Монтгомери је истакао да није уверен да ће Трамп мењати политику према Балкану и истакао да није сигуран да би уопште могао да пронађе на карти балкански регион, а новинар РТС је казао да је његова супруга, Меланија Трамп, са ових простора.

Према његовим речима, оба кандидата за председника САД имају изузетно високе негативне рејтинге код америчких грађана, а нико не зна шта би урадили када би дошли на чело САД.

– И та неизвесност многе људе забрињава – оценио је Монтгомери.

Амерички грађани су, како је нагласио, засићени америчким системом и сматрају да он не функционише, а ефекти тога су приметни на овогодишњим председничким изборима где се гласа против некога, а не за.

– Људи гласају за Трампа из протеста – оценио Монтгомери.

Он је додао да ће Американци бирати на председничким изборима између две „изузетно непопуларне личности у политици“.

– Да ли гласате за особу које се мало бојите, као што је Доналд Трамп и онога што би он могао да уради, и неког ко вам се заиста не допада, као што је Хилари Клинтон. То је избор који ми имамо, а никада то нећете чути од неког актуелног америчког дипломате – нагласио је Монтгомери.

 

Извор: РТС