Издвајамо Спорт

НА ОВУ БЕКЕРОВУ ИЗЈАВУ СВАКИ СРБИН ЋЕ БИТИ ПОНОСАН: Новаку бих дао да игра за мој живот! (ВИДЕО)

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, прославља данас 49. рођендан уз највећу жељу која је везана управо за српског тенисера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На крају ове сезоне истиче уговор Ђоковића и Бекера, а шта о продужетку сарадње мисли Немац је илустровао изјавом која ће учинити поносним све у Србији.

„Волео бих да останемо заједно, али пита се шеф. Новак је такмичар у срцу и када бих могао да бирам човека који би играо за мој живот, одабрао бих њега. Толико му верујем“, рекао је Борис Бекер за ЦНН Спорт.

Бекер је причао о претходних шест месеци у којима је Ђоковић прошао кризу резултата.

„Претходних шест месеци били су најтежи од како сам шеф његовог тима. Истина, руке су нам биле мало везане, нисмо баш знали шта да радимо пошто се фокусирао на приоритете ван терена, проводећи време са породицом и око његових пословних подухвата. Али, заслужио је да одмори, последње две и по године Новак је био као машина“, рекао је Немац.

Бекер сматра да ће пораз од Мареја у Лондону бити добар по Новака, јер ће га инспирисати за наредну сезону.

„Новак више није имао праве противнике. Надал и Федерер су просто нестали. Енди је увек био „четврти човек“. Мислим да је Новаку овај пораз добродошао јер га је заболео. То ће га инспирисати и мотивисати. На крају крајева, чини се да је за њега овакав крај године добар. Првих шест месеци ове сезоне били су невероватни. Врхунац је било освајање Ролан Гароса, што је значило да држи сва четири грен слема у исто време што се није догодило од 1969. и Рода Лејвера. Природно, мотивација му је опала и није заправо знао који циљ да стави пред собом. А онда је момак који се зове Енди Мареј освојио све, и прво место је доведено у питање. Новак је у Шангају и Паризу одиграо помало опуштено и одједном уследио ултимативни двобој између броја 1 и 2 у финалу завршног мастерса. То је за тениске навијаче сигурно био највећи меч у сезони, а за оба играча је било веома ментално напорно. Новак је имао више да изгуби од Ендија који је заслужено славио. Ми из „Новаковог угла“ смо разочарани, фрустрирани, слабо смо спавали после финала у Лондону, али Енди је био бољи тенисер од Новака и заслужио је да буде ту где јесте“, завршио је Борис Бекер.

Извор: Курир спорт