Издвајамо Србија

НАПРЕДНИ ВИЗИОНАР: ВУЧИЋ ОД СРЦА ЧЕСТИТАО ПОБЕДУ ТРАМПУ, покушава да се опере а отворено је подржао Хилари!

БЕОГРАД –Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је данас Доналду Трампу велику изборну победу за председника Сједињених Америчких Држава с надом да ће та победа допринети наставку унапређења билатералних односа двеју држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У честитки, српски премијер је поручио:

„Користим ову прилику да вам изразим искрене честитке поводом вашег изборног успеха и велике победе на председничким изборима. Верујем да ћете дужностима 45. председника Сједињених Америчких Држава приступити са посвећеношћу и одлучношћу које су одликовале и вашу изузетну кампању. Вођство, које сте том приликом показали, представља снажну вољу која је неопходна не само грађанима САД, већ и целом свету“.

Вучић је поручио и да се искрено нада да ће Трампова победа допринети наставку унапређења билатералних односа Србије и САД, који су, како је навео, већ на путу развоја и напретка на обострану добробит.

Вучић је поручио да Србија жели најбоље односе са САД, да се у изборе није мешала и није подржавала ниједног кандидата, те да се нада да ће људи у Србији схватити да доста тога зависи пре свега од њих самих.

Премијер је рекао да се Србија, за разлику од многих, није мешала у америчке изборе, јер је то сматрала унутрашњим питањем Американаца и слободном вољом америчког народа.

„Ниједног секунда нисмо подржали било којег од кандидата и поступили смо исправно, и то нећемо да урадимо ни када Трамп буде имао противкандидата“, рекао је Вучић, наводећи да је посао Србије да „гледа своје изборе“.

Говорећи о, како је рекао, општој радости и одушевљењу коју примећује у Србији и у СНС после Трампове победе, Вучић је рекао да то говори три ствари.

Прво, да су се људи годинама и деценијама осећали под притиском и да им се сада чини да ће тај притисак бити смањен, рекао је Вучић.

Друго, рекао је, нажалост, говори о разлозима наших неуспеха у прошлости и томе да смо за њих увек тражили кривца у неком другом, како бисмо избегли одговорност, а трећи разлог је „чисто српски“ јер неки људи мисле да је то „мала освета, да смо дочекали нечији политички крај“.

„Мене брине оно друго и зато бих волео да размишљамо ‘у се и своје кљусе’ и да градимо најбоље односе са САД“, рекао је Вучић.

Он је додао да види да је реакција у Немачкој на победу Трампа веома тешка.

Вучић је подсетио и да је Рудолф Ђулијани, иначе републиканац, за кога је рекао да је његов велики пријатељ и да ће имати важну функцију у америчкој администрацији, први подржао пројекат „Београд на води“.

„Сад ће вам бити мало теже да ме нападате за све то“, рекао је Вучић.

Он је, међутим, додао да има много пријатеља који су били на страни демократа, којих се никада не одриче, те захвалио бившем потпредседнику САД Џозефу Бајдену што је учинио много за побољшање односа две земље.

Извор: Танјуг