Издвајамо Свет

НЕК ПУКНУ ДУШМАНИ! ХРВАТИ И ВАТИКАН БЕСНИ: Трампов тим пун СРБА и ПРАВОСЛАВАЦА

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп је за шефа кабинета поставио православног Грка Рајнса Прибуса, који се залаже за савез са Србијом. Високу позицију имаће и Руди Ђулијани, лични пријатељ премијера Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Братски народи

Прибус, који живи у складу са православном традицијом, привржен је, како сам каже, братском српском народу. Зато је у више наврата стао у одбрану Срба, пише лист „Информер“.

Био је најгласнији критичар Хилари Клинтон кад је 2008. покушала да лажно оптужи Србе да су хтели да је убију. Хилари је тада у кампањи за страначку номинацију за председничког кандидата коју је изгубила од Барака Обаме јавно причала да су је Срби у Босни гађали из снајперских пушака.

Навела је да је 1996, док је била прва дама САД, са ћерком Челси отишла у посету БиХ, али се нашла под снајперском ватром чим је изашла из авиона на аеродрому у Тузли.

– Меци су фијукали свуда око нас, па смо морали брзо да отрчимо до аутомобила и да се одвеземо – испричала је Хилари.

Међутим, њене лажи су врло брзо биле откривене. Републиканци су објавили снимак њене посете Тузли 1996, уз напомену да је рат у БиХ тада већ био завршен. На снимку се види да се она и Челси нису нашле ни под каквом снајперском ватром, већ им је на аеродрому приређен свечани дочек.

Хилари је тако морала да призна да је њена прича била неистинита, а та лаж ју је коштала страначке номинације.

Србима је привржен и легендарни градоначелник Њујорка, чувени борац против корупције и криминала Руди Ђулијани. Он је један од ретких републиканаца који су Трампа подржавали од самог почетка, а у новој администрацији му је намењена једна од највиших позиција.

Спекулише се да ће му бити понуђено место државног тужиоца, министра за државну безбедност или чак државног секретара.

Реч је о човеку који је још у априлу 2012, на Вучићев позив, посетио Београд. Тада је подржао Томислава Николића за председника Србије, који је само две недеље након тога и победио на изборима. Александар Вучић, који тада још није био на премијерској позицији, лично је угостио Ђулијанија и спријатељио се с њим.

Недавно је Вучић Ђулијанија назвао својим великим пријатељем и подсетио да је он први подржао пројекат „Београд на води“.

ТРАМПОВ ВОЗАЧ – СРБИН

О безбедној вожњи првог човека САД и његове супруге брине Војин Ивичић, власник њујоршке фирме за рентирање луксузних аутомобила.

 

Извор: Информер