Издвајамо Регион

НЕВЕРОВАТНО: Дикић признао да је хтео да убије Ђукановића? (ВИДЕО)

Бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић, осумњичен за учествовање у покушају терористичког напада у Црној Гори, ускоро ће са Специјалним тужилаштвом потписати споразум о признању кривице, сазнаје ТВЦГ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дикић и још 19 српских држављана, од којих је њих шест касније пуштено на слободу, ухапшени су у ноћи између 15. и 16. новембра, због сумње да су на изборни дан планирали нападе на институције Црне Горе и премијера Мила Ђукановића.

Касније је ухапшен још један осумњичени припадник те групе Александар Синђелић, који се налази у Заводу за извршење кривичних санкција.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је раније да су организатори криминалне групе, која је требало да изведе терористичке нападе и изазове нереде на дан избора 16. октобра, националисти из Русије, додајући да не постоје докази да је и држава Русија умешана.

Саопштио је и да је организатор члановима криминалне групе “јасно издао наређење да се премијер Црне Горе ликвидира”.

Он је рекао и да су две особе из националистичких структура из Русије позвале “одређено лице које је окривљено у овом предмету” и изнеле му, како је рекао, план да исти реализује кроз ангажовање већег броја људи који би учествовали по тачно одређеним правилима и задацима.

Извор: Ало