Издвајамо Свет

ОБАМА У ПАНИЦИ: Судбина Америке и читавог света налази се на коцки!

Председник САД Барак Обама позвао је присталице демократа из свих етничких група да гласају за Хилари Клинтон, упозоривши да је на коцки судбина Америке и читавог света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао на скупу у Северној Каролини да је републикански кандидат Доналд Трамп претња за грађанска права, до којих се у прошлости дошло тешком муком.

Трамп је изјавио да Обама треба да обустави кампању у корист Клинтонове и фокусира се на управљање земљом, пренео је Би-Би-Си.

– На крају крајева, нико не жели још четири године Обаме – рекао је Трамп у обраћању својим присталицама у Флориди и додао да је Клинтонова „изгубила компас“ у последње време.

Избори за новог председника САД одржавају се у уторак, 8. новембра, а последње анкете показују да је трка између Клинтонове и Трампа веома неизвесна.

– Браћо Американци, судбина републике почива на нашим раменима. У питању је и судбина света, а ви у Северној Каролини морате да осигурате да добијемо замах у добром правцу. Ја нисам на листићу, али јесу поштење, пристојност, правда, напредак и демократија – рекао је Обама.

У међувремену, ФБИ води истрагу о новим имејловима који су можда повезани са приватним сервером Клинтонове.

Директор ФБИ Џејмс Коми изложен је оштрим критикама јер је објавио покретање истраге само 11 дана пре председничких избора.

Извор: Срна