Издвајамо Свет

ОБАВЕШТАЈЦИ ЗАУСТАВИЛИ ХИЛАРИ КЛИНТОН: Војска довела Трампа да спречи III светски рат!

Уместо Хилари Клинтон, заоштравања односа с Русијом и избијања трећег светског рата, у Белу кућу би сада требало да уђе Доналд Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он у Белу кућу улази пре свега захваљујући подршци коју је добио од преко 200 пензионисаних генерала и адмирала америчке војске, који су и те како утицали на то да кандидат републиканац постане нови председник САД.

И сам Трамп се у свом говору пре свега захвалио генералима Флину и Келогу. За разлику од Хилари, која је на својој страни имала цео политичко-економски естаблишмент, Трамп је иза себе „имао војску”, односно искусне војне обавештајце који су помоћу својих старих веза успели да изгурају његову победу.

Наиме, генерал Мајк Флин је био на челу војне обавештајне службе у периоду од 2012. до 2014, када је и пензионисан, а изгледа да ће управо он бити специјални председников човек за сарадњу са Владимиром Путином.

Флин је прошле године боравио у Москви на гала вечери поводом годишњице руске телевизије РТ и нема сумње да ће он бити задужен за „спуштање температуре” између Вашингтона и Москве, а интересантно је да се на снимцима са конвенција републиканаца јасно може видети како Флин скандира: „Затворите је”, мислећи притом на Хилари Клинтон.

Генерал Џозеф Келог је вијетнамски ветеран и такође спада међу Трампове саветнике када је реч о спољној политици и националној безбедности, и у више наврата је оштро критиковао Хилари Клинтон јер је јавно причала о томе „каква је процедура за нуклеарни одговор САД у случају напада”.

Није зато чудно што се јуче поводом Трампове победе огласио и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, који је упозорио Трампа на последице распада Алијансе, јер је будући амерички председник током своје кампање НАТО назвао застарелом организацијом.

– Налазимо се пред највећим изазовима за нашу безбедност у читавој генерацији. Сада није време да се доводи у питање вредност партнерства измеду Европе и САД – изјавио је Столтенберг и додао да се у „последњих неколико година ситуација са безбедношћу драматично погоршала због Русије и нестабилности на Блиском истоку и северу Африке.

Извор: Ало