Издвајамо Србија

ОБРАДОВИЋ У ЛИЦЕ МАРТИНОВИЋУ: „Лутко Александра Вучића!“ (ВИДЕО)

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Као што сам јуче и најавио, Влада Републике Србије избегла је да данас дође и одговара на питања посланика, али нисам веровао да ће ићи још даље, да нам забране да говоримо и на седници Одбора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пише: Бошко Обрадовић, председник „Двери“

За 26 година вишестраначја у Србији, никада се није догодило да опозицији буде забрањено да говори у Народној скупштини.

То је нови изум СНС-а који је јуче применио Александар Мартиновић, на седнци Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одбијајући да да реч посланицима опозиције.

Тако, више од 20 посланика опозиције није добило реч, ни по једној тачки дневног реда и седница је закључена, а да дискусија ни по једној тачки дневног реда није ни отворена.

Јасно је да иза овога не стоји Мартиновић већ је он само лутка у позоришној представи Александра Вучића.

Посланици СНС-а су они који праве инциденте у Народној скупштини, као што је то данас урадио Александар Мартиновић, забранивши опозицији да уопште добије реч.

Зато тражимо хитно разрешење Александра Мартиновића са места председника Одбора и упозоравамо јавност да на овај начин СНС угрожава политичку стабилност Србије, јер нема демократије без опозиције и нико не може опозицији да забрани да говори у Скупштини.

СНС мора коначно да се навикне да је у Скупштини добила нову опозицију, и да забрана речи опозиционим народним посланицама не долази у обзир.

Посебно је срамно било ћутање и осталих народних посланика из редова власти, који су били сведоци Мартиновићеве бахатости и безобразлука, али су то прећутали зарад голог опстанка у власти.

Посебно се истакао СПС који понекад делује љигавије чак и од СНС-а.

Као што сам јуче и најавио, Влада Републике Србије избегла је да данас дође и одговара на питања посланика, али нисам веровао да ће ићи још даље, да нам забране да говоримо и на седници Одбора.

Ако се овако настави, онда можемо рећи да је циљ СНС-а да се укине Народна скупштина до председничких избора, јер је Скупштина тренутно једино место где опозиција може да говори.

Извор: Информативна служба Српског покрета Двери/Ослобођење