Регион

ЂОКОВИЋ ОДУШЕВИО ХРВАТЕ Ноле коментаром о финалу Дејвис купа које се игра у Загребу разнежио комшије

Дејвис куп репрезентације Хрватске и Аргентине овог викенда ће одлучити о новом освајачу Дејвис купа за тенисере.
Хрватска је већ једном освојила „салатару“, док ће „Гаучоси“ покушати први пут да се домогну овог престижног трофеја.

Уочи финала које се игра у Загребу огласио се и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који је у пар речи одушевио навијаче хрватске репрезентације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уверен сам да ће бити велико финале. Зашто? Јер су обе репрезентације одиграле невероватну сезону и заслужено су ту. Пресрећан сам што су Чилић и Дел Потро са својим земљама стигли до финала. Обојица су велики људи и велики играчи“.

Речи Новака Ђоковића још једном потврђују да се ради о великом спортисти, јер су управо ова два играча била кобна по њега у 2016. години. Хуан Мартин Дел Потро је избацио Новака са Олимпијских игара, док је Марин Чилић збацио српског тенисера са првог места на АТП листи.

Иначе, Ђоковић је један од играча који сматрају да формат Дејвис купа мора да се промени.

„Не знам каква је будућност тог такмичења, али нешто мора да се радикално промени. Челни људи тениса желе само да промене да се финале игра на неутралном терену, али то није паметно јер тенисери воле Дејвис куп управо због домаћег терена и домаће публике.“ Сматра и како би Дејвис куп уместо три дана могао да се игра два дана, као и да би мечеви требали да се играју на два добијена сета уместо на три. „Актуални формат нас убија и све мање врхунских тенисера игра ово такмичење.“

Извор: Курир