Издвајамо Србија

„Осумњичени“ за „атентат“, држављанин БиХ, већ на слободи!

Фото: Јутјуб
Суд Босне и Херцеговине пустио је на слободу, уз меру забране напуштања боравишта, држављанина БиХ Јована Јошила, који је у суботу у Бањалуци ухапшен по потерници Србије, речено је данас Танјугу у том суду.

Раније данас босански медији су пренели да је у Бањалуци ухапшено једно лице по српској потерници које се доводи у везу са оружјем пронађеним недалеко од породичне куће премијера Србије Александра Вучића у Јајинцима.

Јошило је ухапшен по међународној дифузној потерници Интерпола Београд, расписаној по налогу за хапшење од 5. новембра 2016. године који је издало Посебно одељење Вишег суда у Београду (Специјални суд), прецизирају у Суду БиХ.

Потерница за њим је расписана у циљу вођења кривичног поступка због удруживања ради вршења кривичног дела тешке крађе у саизвршилаштву и кривичног дела недозвољена производња, ношење и промет оружја и експлозивних материја, наводи суд БиХ и напомиње да је законима Србије за поменута кривична дела као максимална казна прописана казна затвора до 12 година.

„Након одржаног рочишта, Суд Босне и Херцеговине је јуче донео решење којим се потраживаном Јовану Јошилу одређују мере забрана напуштања боравишта и забрана путовања и обавезно јављање надлежној полицијској станици, два пута седмично“, наводи се у писаној информацији суда БиХ достављеној Танјугу.

Суд је након извршеног увида у предметни спис установио да је тражени држављанин Босне и Херцеговине и сходно томе пуштен на слободу уз изречене мере забране, напомиње суд БиХ.

Извор: Танјуг