Издвајамо Свет

ОТKРИВЕН ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ, ЦИА У ПАНИЦИ: Путин преко Србије и Бугарске цепа ЕУ!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

После победе проруског кандидата Румена Радева на председничким изборима у Бугарској, Путин има отворена врата за продор у срце ЕУ, упозорава се у извештају ЦИА… Амерички обавештајци тврде да Владимир Путин наводно планира да са Бугарском, Србијом, Мађарском и Словачком формира нови војно-политички савез!?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Владимир Владимирович Путин, после убедљиве победе проруског кандидата Румена Радева на председничким изборима у Бугарској, има широм отворена врата за продор у само срце Европске уније, упозорава се у најновијем извештају ЦИА, чији су делови јуче достављени и Амбасади САД у Београду!

Западни обавештајци су, како сазнајемо, после победе Радева у Бугарској у великој паници јер верују да Путин има тајни план да са Бугарском, Србијом, Мађарском и Словачком формира нови војно-политички савез којим би Европску унију пресекао на пола и битно угрозио функционисање НАТО пакта.
Панични страх
Да је Запад заиста у великом страху од оваквог сценарија потврђује и чињеница да је агенција Ројтерс одмах после победе Радева упозорила да ће нови председник опасно приближити Бугарску Русији, што би могло да се одрази и на односе са савезницима из ЕУ и НАТО.
Исти тај Ројтерс је, подсетимо, пре само месец дана објавио текст у коме се наводило да Путин има тајни план да пресече ЕУ напола.

Тада су се позивали на анализу геополитичких експерата из Вашингтона и Софије, тврдећи да Путин намерава да такозваним економским мегапројектима попут „Јужног тока“ под пуну контролу стави националне владе у Бугарској, Србији, Мађарској, Словачкој, али и Летонији, како би преко њих потпуно поткопао трансатлантске везе.
Ројтерс је тада навео и да ће Москва економским ратом, агресивном медијском пропагандом и војном сарадњом освојити територију од Црног мора, преко Балкана, па све до средње Европе.

Саговорник Информера из америчке амбасаде у Београду каже да је сада потпуно јасно да су црне слутње о Путиновом продору у средиште ЕУ сасвим реалне.

– Јасно је да иза Румена Радева директно стоји Kремљ. Ми имамо конкретне доказе да је Русија и финансијски и на сваки други начин подржала његову кандидатуру и кампању у којој је потрошено право богатство. Такође, јасно је да ће Путин сада на све начине покушати да окрене Бугарску ка Русији и што више је удаљи од ЕУ и НАТО пакта. Русија рачуна да ће преко Бугарске и Србије доћи и до Мађарске, а потом и Словачке, где су већ на власти проруски режими… – објашњава наш саговорник.
На нашу примедбу да је тешко поверовати у могућност да се Бугарска, Мађарска и Словачка тек тако одрекну чланства у ЕУ и НАТО, он каже да је „данас све могуће, а нарочито оно што се чини немогуће“.
– Многима је било тешко да поверују и да ће Радев победити у Бугарској, па ево та победа се десила и она је убедљивија него што је било ко очекивао. Не заборавите да је он победио са поруком да ће Русији укинути санкције и да ће преиспитати чланство у ЕУ и НАТО. То је човек који чак Русији признаје право на анексију Kрима… – објашњава наш извор из Амбасаде САД.
Званично, нико од владиних званичника није јуче хтео да коментарише наша сазнања. На другој страни, уредник портала „Нови стандард“ Жељко Цвијановић каже да нема ни говора о новој подели Европе.
– Брегзит и победа Трампа показали су потпуну неодрживост данашње мутације либералног капитализма и модела уређења света који из њега произилази. Тај систем је пао и у самом срцу светске империје… Победа проруског кандидата у Бугарској сведочи то исто, али на периферији империје… У очекивању да исти процес снажно задеси Немачку и Француску пре свих, наставићемо да гледамо потпуно ирационалне и паничне реакције њихових елита, као што је противљење Трампу, човеку чија је прва тачка програма у томе да унормали односе САД и Русије – оцењује Цвијановић и додаје да је важно да Србија такве процесе не преспава, али и да се не залеће, јер ово што се догађа самим тим што је за нас добро, још није и безопасно.
Бумеранг ефекат
Kаријерни дипломата Зоран Миливојевић истиче да последња дешавања указују на то да је Русија повратила своју снагу на светској сцени, због чега западне челнике хвата паника.

Радев – генерал који не подноси НАТО пакт
Нови бугарски председник Румен Радев, иначе пензионисани генерал и командант бугарске РВи ПВО, током кампање је позвао на хитно укидање санкција Русији и изјавио да „Бугарска мора да заузме прагматичан став према руској анексији Kрима“. Радев је чак у току кампање присуствовао и скупу љубитеља Русије на ком су цепане заставе ЕУ и НАТО!
Да је Радев проруски оријентисан потврђује и то што је прошле године хтео да поднесе оставку на место команданта ваздухопловних снага Бугарске, када су најављене заједничке вежбе бугарског ратног ваздухопловства са НАТО снагама, али је остао на тој функцији на личну молбу бугарског премијера Бојка Борисова.
Оставку је поднео 27. септембра 2015. године, а медији су спекулисали да је такву одлуку донео јер Борисов није услишио његов захтев да на територији Бугарске не лете НАТО авиони.

– Победа проруског кандидата на председничким изборима у Бугарској и његова најава да ће укинути санкције Русији показале су снагу руских тенденција у Европи. Бугарска уласком у ЕУ није профитирала и њени грађани су то незадовољство показали на овим изборима. И у другим европским државама имате многе незадовољне грађане, што ЕУ може да се врати као бумеранг – закључује Миливојевић.

 

 

Извор: Информер