Србија

ОВАЈ УСТАША – МОНСТРУМ, ХВАЛИ СЕ ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА: „Убио сам 145-оро, али то су били Срби, а они нису људи!“

Лун Терзић Николић, Хрват који је дуго времена био на мети аргентинске полиције због сумње да је покушао да убије познаницу, према сопственом признању убио је 145 Срба током ратова у Хрватској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У фокус аргентинске полиције Терзић је дошао још 2014. године након што је покушао да убије познаницу, после чега је побегао. Према писању аргентинских медија, Терзић је упознао своју несуђену жртву преко друштвених мрежа, након чега су се срели˝.

Интернет их зближио, интернет их раставио

– После само три дана она га је позвала да дође у градић Рио Гранде. Пошто није имао где да се смести, она га је позвала у своју кућу. Након неколико дана уследио је прави шок за жену када је, посредством интернета, сазнала за Терзићеве злочине у Хрватској и убиство које је починио у Чилеу. Одмах је тражила од њега да напусти њену кућу и он је тада покушао да је убије – пренели су аргентински медији речи адвоката Максимилијана Паладина, заступника Терзићеве жртве.

Несуђена жртва успела је да побегне из куће и да се склони код рођака, а Терзић је побегао. Аргентинске власти биле су уверене да ће он покушати да се поново докопа Чилеа.

Интервју у затвору

– Терзић је раније већ боравио у Чилеу, где је убио супругу, због чега је осуђен на 13 година затвора. У супругу је испалио осам метака, од чега шест у главу – пишу аргентински медији.

Током боравка у затвору у чилеанском Пунта Аренасу Терзић је дао интервју у којем није испричао само детаље убиства супруге, већ је признао да је одговоран за смрт најмање 145 Срба током рата у Хрватској деведесетих година прошлог века.

– Колико сам људи убио? Имам потврду да је било 145 људи и нека остане на томе. Међутим, то нису били људи, то су били непријатељи, српски непријатељи. То су били Срби, они нису људи – испричао је Лун Терзић Николић само неколико година пре него што се преселио у Аргентину.

Извор: Курир